Imagini greu de privit intr-un spital mic din Donetk unde putinii angajati si cativa voluntari lucreaza pana la epuizare. Acolo sunt dusi soldatii ucraineni raniti pe frontul din estul tarii. Dupa ce reusesc sa ii stabilizeze, cadrele medicale ii trimit la clinici din vestul tarii.

Publicat:13.05.2022, 17:19

Spitalul din oraselul Bakhmut, aflat in regiunea Donek, nu a fost niciodata pregatit sa primeasca zilnic zeci de ambulante care aduc raniti de pe frontul din estul Ucrainei. Acolo nu exista nici personal suficient, nici spatiu si nici aparatura care sa faca fata fluxului imens de pacienti.
"Situatia este ingrozitoare. Lumina si apa sunt oprite in mod repetat. Nu mai exista nici gaze, nici apa si nici lumina de luni de zile. Sunt lupte in toate partile, la Sievierodonetk, in fiecare zi."

Ambulantele fac de zeci de ori pe zi drumul intre spital si linia frontului din Donetk pentru a aduce raniti. Nu este deloc usor, pentru ca de multe ori au fost atacati si vietile le-au fost puse in pericol. 

”Nu am vazut atat de multa tragedie umana pana acum si acestea sunt suferinte absolut inutile.”

Fiecare om salvat conteaza, asa ca personalul medical infrunta pericolele.

Svetlana DRUZENKO, SEFA ECHIPEI DE EVACUARE: "In fiecare zi, oameni mor in diferite regiuni. Multi mor. Acesta este cel mai infricosator lucru pentru mine. Ma gandesc la asta si vreau ca totul sa se termine cat mai curand posibil. Dar inteleg ca nu se va intampla, continua si va continua pentru mai mult timp".

Principala sarcina a spitalului din Bahmut este acum sa stabilizeze ranitii astfel incat sa poata fi mutati in spitale mai mari din vestul Ucrainei, mai departe de luptele grele care se dau in est.