Liderii europeni au ramas socati dupa ultima convorbire video cu presedintele ucrainean Volodimir Zelenski, care li s-a adresat ca si cum si-ar fi luat adio de la ei, a declarat vineri premierul bulgar Kiril Petkov.

Publicat:25.02.2022, 18:38

„A fost o discutie foarte emotionanta. Presedintele Zelenski, care era intr-un buncar, a aparut si ne-a spus: Nu stiu daca o sa va mai vad vreodata, pentru ca sunt pe lista de tinte (a Rusiei)”, a declarat Kiril Petkov intr-o discutie cu jurnalistii, potrivit Euractiv

„Te cutremuri, pentru ca omul asta, care cere ajutor si sprijin, ar putea sa nu mai fie in viata in urmatoarele 48 de ore. Ne-a zguduit pe toti, pentru ca una e sa vezi victima ca statistici la televizor si alta e sa te uiti in ochii cuiva pentru care supravietuirea e o chestiune de ore”, a continuat Petkov.

El a continuat spunand ca niciun stat membru UE nu a fost cu adevarat pregatit pentru invazia masiva a Rusiei in Ucraina.

„Niciun lider european nu se astepta la un atac atat de masiv. Se asteptau ca tancurile rusesti sa intre in provinciile Donetk si Lugansk, dar nimeni nu se astepta la un atac atat de masiv, cu atit de multe victime. O treime din armata ucraineana a fost distrusa deja”, a mai spus premierul bulgar.

Sursa: