Casa Alba a declarat miercuri ca ar putea dura multe luni pentru ca puternicele tancuri americane Abrams, pe care presedintele Joe Biden le-a promis miercuri Kievului, sa ajunga in Ucraina, relateaza Reuters, transmite hotnews.ro

Publicat:25.01.2023, 23:14

Ucraina trebuie sa fie pregatita pentru cand vremea se imbunatateste si ofensiva rusa se va accelera, a declarat purtatorul de cuvant al Consiliului National de Securitate al Casei Albe, John Kirby.

El a spus ca Washingtonul trebuie sa fie pregatit sa sprijine Ucraina atata timp cat este nevoie si ca nu exista niciun indiciu ca liderul rus Vladimir Putin are intentii sa loveasca teritoriul NATO.

John Kirby a spus ca decizia de astazi a fost pregatita „de cateva saptamani”.

„A fost multa diplomatie in anunturile de astazi”, a spus Kirby la CNN.

„Decizia pe care ati vazut-o astazi, atat a Germaniei, cat si a Statelor Unite, a fost luata de cateva saptamani prin multe, multe discutii cu germanii si cu aliatii nostri”.

Kirby a mai spus ca probabil va dura „saptamani, nu luni” pentru a finaliza un plan de antrenament pe tancurile M1 Abrams, desi a subliniat din nou ca procurarea tancurilor si finalizarea unui astfel de antrenament va dura luni de zile.

Presedintele Joe Biden a anuntat miercuri ca SUA vor trimite 31 de tancuri M1 Abrams in Ucraina, ca parte a unui efort mai amplu din partea aliatilor europeni, care demonstreaza ca sunt inca uniti impotriva invaziei Rusiei.

Intrebat daca a fost fortat de Germania sa se razgandeasca in privinta trimiterii de tancuri Abrams, Biden a spus ca ideea era, de la inceput, sa ia decizia aceasta impreuna cu celelalte state.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.