Presedintele Volodimir Zelenski a acuzat Rusia ca a transformat coridoarele umanitare in coridoare insangerate si i-a avertizat pe agresori ca nu va exista liniste pe pamant pentru ei decat in mormant pentru ca fiecare pana la unul va fi pedepsit.

Publicat:07.03.2022, 08:06

„Nu vom ierta. Nu vom uita. Vom pedepsi pe toti cei care au comis atrocitati in acest razboi. Pe pamantul nostru. Vom gasi pe fiecare nenorocit care a bombardat orasele noastre si oamenii nostri. Care a bombardat pamantul nostru, care a lansat rachete si care a dat ordinul si a spus ”start”, a spus Zelenski.

Indrazneala agresorului este un semnal clar catre vest ca sanctiunile impuse Rusiei nu sunt suficiente, a mai atentionat Zelenski in ceea ce pare a fi o critica adusa liderilor din Vest.

Cel putin opt persoane, printre care si patru membri ai aceleiasi familii, au murit dupa ce fortele ruse au bombardat civilii care incercau sa fuga din Irpin.

Mesajul lui Zelenski vine dupa ce Vladimir Putin a transmis ca Rusia va opri razboiul doar

daca Ucraina inceteaza sa mai lupte si accepta pretentiile Moscovei.

Putin a sustinut ca ”operatiunea militara” se deruleaza conform planului si ca spera ca negociatorii ucraineni vor avea o abordare mai ”constructiva” in discutiile care ar urma sa fie reluate si vor tine cont de realitatea din teren.

Sursa: