Noi simptome COVID au fost adaugate pe lista oficiala a Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie, la cateva zile dupa ce s-a incheiat programul de testare gratuita. Printre simptomele adaugate se numara inclusiv dureri de cap, diaree si nas infundat, informeaza BBC.

Publicat:04.04.2022, 18:18

Specialistii avertizeaza ca multe dintre noile simptome incluse pe lista oficiala a Serviciul National de Sanatate din Marea Britanie „sunt foarte asemanatoare” cu cele ale racelii si gripei.

Cele trei simptome ale unei infectii cu Covid care erau recunoscute pana acum in Marea Britanie au fost: febra, tuse si pierderea mirosului sau gustului.

Se stia inca din primele zile ale pandemiei ca aceste simptome erau doar varful aisbergului. Organizatia Mondiala a Sanatatii si alte tari, inclusiv SUA, au folosit o lista mai lunga de simptome. In Marea Britanie insa, a existat o dezbatere cu privire la simptomele care ar trebui recunoscute si care ar trebui sa califice pe cineva pentru un test COVID.

 

Acum, lista include alte 9 simptome:

-dificultati de respiratie
-senzatie de oboseala sau epuizare
-dureri musculare
-dureri de cap
-dureri in gat
-nas infundat sau care curge
-pierderea poftei de mancare
-diaree
-senzatie de rau

Noile simptome au fost adaugate pe lista in conditiile in care acum majoritatea oamenilor trebuie sa plateasca daca vor sa faca un test COVID. Inainte, oamenii se calificau pentru testele PCR doar daca prezentau unul dintre cele trei simptome principale.

Vineri, Oficiul National de Statistica estima ca aproximativ 4,9 milioane de persoane din Regatul Unit au avut COVID-19 in saptamana care s-a incheiat la 26 martie, in crestere fata de 4,3 milioane in saptamana precedenta.

Sursa: