Personalul si pacientii celui mai mare spital din Mariupol, orasul-port de la Marea Azov asediat de trupele ruse de la 1 martie, au fost luati ostatici de catre trupele ruse, conform viceprimarului Serghei Orlov, citat de BBC.

Publicat:15.03.2022, 18:50

„Am primit informatii ca armata rusa a capturat cel mai mare spital al nostru si ne folosesc pacientii si medicii ca ostatici.

Putem confirma aceasta informatie, confirmata, de asemenea, de guvernatorul regiunii Donetk. Am primit informatii ca sunt 400 de oameni acolo”, a spus viceprimarul din Mariupol.

Situatia in Mariupol este critica, orasul fiind asediat de catre trupele ruse inca de 1 martie.

Conform unui ultim bilant, de luni, al autoritatilor ucrainene, peste 2.500 de oameni au fost ucisi in Mariupol de la inceputul razboiului declansat de Rusia in Ucraina.

Conform administratiei locale, majoritatea oamenilor stau in subsoluri si in adaposturi in conditii inumane - fara mancare, fara apa, electricitate si incalzire. Oamenii topesc zapada si demonteaza sistemul de incalzire pentru a face rost de apa de baut.

Petro Andriscenko, consilier al primarului orasului, a declarat marti ca aproximativ 350.000 de oameni sunt inca blocati in Mariupol, dupa ce incercarile de evacuare prin coridoare umanitare au esuat, acestea fiind atacate de catre trupele ruse.

Sursa: