Rusia a lansat noaptea trecuta 36 de drone de fabricatie iraniana, asupra Ucrainei. Toate ar fi fost doborate, a informat armata ucraineana, precizand ca rusii ar fi urmarit sa atace infrastructura critica si instalatiile militare din regiunile vestice ale tarii. Intre timp, mercenarii Wagner au inceput retragerea din Bahmut, a anuntat liderul gruparii, informatia fiind confirmata si de Kiev.

Publicat:25.05.2023, 22:25

Rusia a atacat aseara pentru a dousprezecea oara capitala Kiev. A fost lansata o lovitura masiva cu drone kamikaze, dar toate au fost detectate si distruse de fortele de aparare aeriana. 

„-Este contact!”n 

In respingerea atacurilor au fost implicate unitati ale trupelor de rachete antiaeriene, avioane de lupta, precum si grupurile mobile de pompieri. 

„Acest calibru ne permite sa detectam toate tintele aeriene inamice, care se afla in vizorul nostru.”  

Intre timp pe frontul din est grupul de mercenari rusi Wagner a inceput sa isi retraga fortele din orasul ucrainean Bahmut.  

„-Ne retragem treptat.
-Cate o unitate.
-Da, pe partea dreapta.
-Si ceilalti la fel si pana la 1 iunie ne adunam cu totii. O sa predam pozitiile militarilor.”  

In inresgistrarea video, fondatorul Wagner, Evgheni Prigojin, care si-a exprimat in mod repetat criticile publice la adresa inaltilor oficiali rusi din domeniul apararii, a declarat ca fortele sale vor fi gata sa se intoarca la Bahmut in cazul in care armata regulata nu va fi capabila sa gestioneze situatia. 

„Doi oameni ii lasam militarilor. Veniti baieti. Acesta este Biber si Dolik. Imediat ce militarilor le va fi greu, ei se vor scula si vor opri armata ucraineana.”    

Prigojin a proclamat capturarea orasului sambata, dupa cea mai lunga si sangeroasa batalie din razboi.  Ministerul Apararii al Ucrainei a confirmat regruparea lui „Wagner” langa Bahmut, precizand ca mercenarii din suburbiile orasului au fost inlocuiti cu detasamente ale trupelor obisnuite ale armate ruse. 

Potrivit Kievului, aparatorii ucraineni controleaza periferia orasului in partea de sud-vest in zona numita „Avion”. Intre timp consilierul prezidential Mihailo Podoliak a declarat ca de fapt contraofensiva armatei ucrainene a inceput deja, de cateva zile. Nu a dat detalii, doar a precizat ca armata efectueaza operatiuni separate. 

Podoliak a mai spus ca Ucraina va folosi armele transferate de Occident in acele teritorii pe care le considera ale sale, facand aluzie la Crimeea. 

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.