Ofensiva rusa continua in estul Ucrainei, in ciuda pierderilor suferite, anunta Statul General al armatei ucrainene in a 81-a zi a razboiului. Unitatile rusesti se regrupeaza in anumite zone, pentru refacerea fortelor si realimentare. Ucrainenii sustin ca au respins 12 atacuri in regiunile Donetk si Lugansk in ultimele 24 de ore.

Ultimul update: 15.05.2022, 08:39 Publicat:15.05.2022, 08:38

Aviatia ucraineana continua sa atace pozitiile ruse si sa ofere suport trupelor de la sol, afirma Statul major al armatei in raportul zilnic, precizand ca avioanele au reusit sa distruga un punct de comanda, 10 vehicule blindate si un depozit de personal.

Opt tinte aeriene au fost distruse de aviatia si apararea antiaeriana ucrainene in ultime zi: sapte drone Orlan-10 si un avion.

In total, in ultimele 24 de ore fortele ucrainene au respins 12 atacuri rusesti in zona de est - Donetk si Lugansk -, distrugand 8 tancuri, 5 sistme de artilerie, 9 echipamente blindate de lupta si 5 vehicule.  

In ciuda pierderilor, rusii isi continua ofensiva pe mai multe directii in estul Ucrainei. In regiunile Cernihiv si Sumi s-au inregistrat bombardamente si atacuri aeriene.  

In directia Slobozanski, rusii se regrupeaza si isi refac rezervele de munitie si combustibil pentru reluarea ofensivei.

Desi au suferit pierderi, rusii continua sa atace in directiile Limanski, Severodonetki, Avdiiv si Kurahiv.

In Mariupol, soldatii de la Azovstal sunt blocati in continuare in subteranele complexului siderurgic.

Moralul trupelor ruse continua sa fie scazut, afirma pareta ucraineana.

Sursa: