Mai multe regiuni ucrainene au fost zguduite noaptea trecuta de bombardamente. Armata ucraineana anunta ca in ultimele 24 de ore, fortele de aparare au respins peste 100 de atacuri ale fortelor ruse si 11 din cele 16 drone de fabricatie iraniana lansate noaptea trecuta de rusi au fost doborate. Pana acum nu au fost anuntate victime. 

Publicat:18.03.2023, 15:01

Rusia a lansat un atac cu drone noaptea trecuta asupra mai multor regiuni ucrainene, luand in vizor inclusiv capitala Kiev. Pana acum nu au fost inregistrate victime. 

„Locuitori ai regiunii Lvov, in jurul orei unu noaptea, dronele kamikaze de tip Shahed-136 au atacat zona noastra. Conform informatiilor preliminare, au fost sase drone. Trei au fost doborate de Fortele noastre de Aparare Aeriana. Alte trei drone au lovit spatii nerezidentiale din Yavorivskyi. Sediul a fost avariat. Cel mai important, nu au fost victime”.

Potrivit informatiilor aparute pe canalele de telegram ucrainene, au fost inregistrate bombardamente si in regiunea Zaporojie. Acolo, zeci de cladiri au fost avariate. Iar cladirea unui restaurant a fost facuta tandari.

Iar in regiunea Dnipropetrovsk un incendiu puternic a izbucnit in urma unui atac cu drone. Patru case au fost avariate, iar patru a fost distruse. Din fericire, nimeni nu a fost ranit.

In ultimele 24 de ore, ucrainenii au respins peste 100 de atacuri ale fortelor ruse si 11 din cele 16 drone de fabricatie iraniana lansate noaptea de rusi au fost doborate. Intre timp, Rusia anunta ca trimite o noua dorna Kamikaze pe front. Noua drona dezvoltata de rusi ar fi intrat in productia de masa si pana acum au fost facute 33 de astfel de avioane fara pilot. Voluntarii lucreaza deja la crearea unei versiuni imbunatatite a acestei drone, care poate transporta 5,5 kg de explozibili si are o raza de zbor de pana la 30 de kilometri, potrivit producatorului. Pe retele de socializarea au aparut imagini de la testele cu aceasta drona.

Rusia a pierdut 164.200 de soldati de la inceputul razboiului, conform estimarilor furnizate de Statul Major General al Fortelor Armate ale Ucrainei. 880 soldati rusi au murit in ultimele 24 de ore, sustine Ucraina.