Rusia nu poate coexista cu actualul „regim” al Ucrainei si va rezista puterii NATO care ajuta Kievul indiferent cat timp va fi necesar acest lucru, a declarat marti un inalt oficial diplomatic de la Moscova, citat de Reuters, transmite hotnews.ro

Publicat:21.11.2023, 13:21

„Actualul regim [de la Kiev] este absolut toxic, noi nu vedem nicio optiune pentru a coexista cu el in acest moment”,  a declarat ambasadorul plenipotentiar Rodion Mirosnik pentru reporterii de la Moscova.

Mirosnik a acuzat de asemenea ca Ucraina a comis crime de razboi impotriva civililor si ca NATO a furnizat Kievului arme interzise de tratatele internationale. Insa, potrivit acestuia, Occidentul isi va pierde in cele din urma interesul pentru Ucraina.

„Putem rezista NATO oricat de mult e nevoie pentru a indeplini sarcinile pe care le-a formulat presedintele”,  a mai spus diplomatul.

Anatoli Antonov, ambasadorul Rusiei in Statele Unite, a vorbit si el despre acest subiect marti in conditiile in care Pentagonul a anuntat in urma cu o zi un nou ajutor militar pentru Ucraina, care are o valoare de 100 de milioane de dolari si va include aparare antiaeriana.

Noul pachet de asistenta militara pentru Ucraina, luat la tinta de diplomatii rusi

„Mesajul despre o alta aprovizionare americana cu armament a regimului nu este altceva decat o pastila calmanta pregatita pentru [presedintele ucrainean Volodimir] Zelenski de catre 'binefacatori' de peste mari”,  a declarat el intr-un comunicat publicat pe canalul de Telegram al ambasadei ruse de la Washington.

El a declarat de asemenea ca guvernul ucrainean si situatia de pe front a Kievului sunt pe punctul de a „se prabusi complet”. Antonov a atras atentia asupra faptului ca Pentagonul a anuntat ceea ce oficialul rus a descris ca fiind „cadoul mortal” in ajunul implinirii a 10 ani de la izbucnirea protestelor Euromaidan la Kiev.

„Simbolismul tragic al 'caritatii' de la Washington consta in faptul ca autorii si ideologii campaniei anti-ruse par sa le explice ucrainenilor: ei sunt inca in joc si continua sa fie puse pariuri pe ei. Faptul ca datorita acestor arme sangele a mii de oameni va fi varsat este luat in considerare dar aici nu este acceptat. Pentru complexul militar-industrial al Statelor Unite, doar un lucru conteaza - obtinerea de profit din 'proiectul Ucraina”,  a declarat diplomatul rus.

„Este important ca Occidentul sa inteleaga: Rusia, care lupta pentru interesele si securitatea ei nationala, nu poate fi invinsa pe campul de lupta”,  a spus ambasadorul. El a adaugat ca orice aprovizionare cu arme occidentale catre Ucraina este  „o prelungire a agoniei regimului falimentar de la Kiev”.