Rusia a denuntat miercuri seara o decizie "politica" in cazul inscrierii centrului istoric al orasului ucrainean Odesa, situat pe malul Marii Negre, pe lista UNESCO a Patrimoniului mondial aflat in pericol, transmite AFP, relateaza hotnews.ro

Ultimul update: 26.01.2023, 09:20 Publicat:26.01.2023, 09:20

"Un grup de tari apartinand 'Occidentului colectiv', cu ajutorul flagrant al Secretariatului UNESCO, care si-a pierdut impartialitatea, a adoptat in graba o decizie politica", a criticat Ministerul rus al Afacerilor Externe intr-un comunicat.

UNESCO a aprobat miercuri includerea centrului istoric al orasului Odesa pe lista Patrimoniului mondial in pericol, dobandind astfel un statut special de protectie impotriva unor daune ce ar putea fi provocate de invazia rusa. Pe aceeasi lista au mai fost incluse Targul International Rachid Karami din Liban, proiectat de arhitectul brazilian Oscar Niemeyer si principalele monumente din timpul regatului antic Saba din Yemen.

Decizia a fost adoptata de Comitetul Patrimonului Mondial UNESCO, reunit la Paris intr-o sesiune extraordinara in care au fost examinate cele trei candidaturi, in cadrul unei proceduri de urgenta care se aplica in cazul siturilor de interes exceptional, considerate amenintate.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.