Alarme de raid s-au auzit joi dimineata in mai multe regiuni din Ucraina. Primarul Kievului, Vitali Klitschko, a scris intr-un mesaj pe Telegram ca cel putin o persoana a fost ucisa in urma atacurilor de dimineata, transmite digi24.ro

Ultimul update: 26.01.2023, 12:12 Publicat:26.01.2023, 12:12

„In urma unei rachete care a lovit o cladire nerezidentiala din districtul Holosivskyi, in prezent exista informatii despre un mort si doi raniti. Ranitii au fost internati de medici”, a anuntat primarul Kievului. 

Atacurile cu rachete rusesti de joi dimineata au afectat infrastructura energetica din orasul-port Odesa din sudul Ucrainei, a anuntat administratia militara a districtului Odesa pentru Telegram. Nu au fost inregistrate victime, relateaza Reuters. 

Viacheslav Chaus, guvernatorul Cernigovului, a confirmat ca regiunea a fost afectata de o piratare a sistemelor sale IT. „Un atac de virus pe scara larga a fost efectuat ieri pe serverele autoritatilor. In scopul protectiei, o parte din sisteme a fost dezactivata. Site-ul autoritatilor regionale si cele ale autoritatilor locale sunt temporar oprite. Specialistii lucreaza la restaurarea sistemului. Acesta nu este primul atac, au fost zeci de astfel de atacuri in ultimul an. Specialistii IT spun ca acest atac de virus a fost bine planificat, programul de virus a intrat in sistem din timp. Si acum a fost activat. Din fericire, avem suficiente mijloace de comunicare si schimb de informatii. Astfel de atacuri nu au niciun efect asupra muncii noastre, cu exceptia faptului ca este nevoie de putin mai mult timp pentru a schimba informatii”, a scris el pe Telegram.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.