Rusia a atacat din nou Ucraina cu drone noaptea trecuta, de aceasta data in vestul tarii. A fost vizat orasul Lvov, unde aparatele de zbor au distrus cateva depozite si cel putin un om a fost ranit. Intre timp, pe fronturile din est si sud, contraofensiva avanseaza treptat. Ucrainenii au strapuns linia de aparare rusa langa Bahmut, dupa eliberarea satelor Andriivka si Klisciivka, in timp ce dronele si rachetele lor au vizat o unitate a marinei rusesti, aflata la doar 16 kilometri de Sevastopol.

Publicat:19.09.2023, 16:15

Alertele de raid aerian au rasunat aproape toata noaptea la Lvov, fiind oprite in jurul orei sase dimineata. 

Sunetul dronelor si a apararii anti-aeriene i-a ispaimantat pe localnici.

In aceste imagini a fost surprins momentul exploziei unei drone.

Oficialii locali au declarat ca atacul aerian rusesc a ranit o persoana si a provocat un incendiu major la cateva depozite industriale.

Au fost distruse 3 depozite cu ferestre si produse chimice de uz casnic. Acolo era stocat si ajutorul umanitar pentru ucrainenii care s-au refugiat in Lvov. Sistemele de aparare antiaeriana au distrus o racheta balistica Iskander si 27 din cele 30 de drone pe care Rusia le-a lansat azi la primele ore ale diminetii asupra teritoriului ucrainean. La Herson in aceasta dimineata o racheta a lovit un troleibuz, iar un politist care se afla in apropiere a fost ucis. 

Patru rachete S-300 au lovit orasul Sloviansk din regiunea Donetk. Nu au fost victime, dar au fost avariate o institutie de invatamant, un camin si o casa privata. Intre timp comandantul fortelor terestre ucrainene, generalul Oleksandr Sarskii, a anuntat, intr-o vizita pe front, ca trupele Kievului au strapuns linia de aparare a rusilor langa Bahmut. Un rol cheie a jucat eliberarea satelor Andriivka si Klisciivka.

„-Slava Ucrainei!
-Slava eroilor!
-Dragi camarazi, dragi prieteni, azi putem sa vorbim despre un pas important in eliberarea Ucrainei. Localitatea Klishciivka, unde cateva luni au avut loc lupte, a fost luata sub controlul nostru. Va multumesc pentru barbatie, stoicism si curaj.”

Fortele armate ucrainene au publicat imagini apocaliptice de la Klishchiivka. Satul a fost practic sters de pe fata pamntului de artilerie .Generalul Sarskii, a recunoscut ca situatia generala in zona Est ramane complicata si lupte inversunate continua langa Bahmut.  Armata rusa intreprinde numeroase contraatacuri in speranta de a reocupa pozitiile pierdute si se pregateste sa-si reia atacurile mai la nord, in zona Kupiansk si Liman. Ucraina a revendicat leliberarea, in ultima saptamana, a 7 kilometri patrati de teritoriu in estul si sudul tarii care se aflau sub controlul fortelor ruse, la mai bine de trei luni luni de la lansarea contraofensivei de catre Kiev. In total, de la lansarea contraofensivei, Kievul a anuntat ca a eliberat 51 de kilometri patrati in jurul Bahmut si 261 de kilometri patrati in partea de sud a frontului.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.