Slovacia nu este pregatita sa isi transfere tancurile Leopard Ucrainei, intrucat acestea inlocuiesc vehiculele de lupta deja trimise tarii vecine, a indicat ministrul apararii, Jaroslav Nad, transmite joi DPA, transmite hotnews.ro

Publicat:26.01.2023, 12:07

Acordul cu Germania conform caruia tancurile Leopard 2A4 vor fi livrate Slovaciei este inca in vigoare, a declarat ministrul pentru agentia slovaca TASR miercuri seara.

In baza acordului, un tanc Leopard a fost predat Slovaciei in decembrie in mandatul ministrului apararii german de atunci, Christine Lambrecht, alte 14 urmand sa fie livrate pana la sfarsitul acestui an.

Tancurile Leopard fac parte dintr-un sistem de schimb circular de echipament militar pus in practica de guvernul german pentru a furniza in mod indirect armament Ucrainei, prin intermediul unor aliati.

Printr-un astfel de schimb circular, tancurile germane Leopard inlocuiesc 30 de vehicule de lupta de infanterie BMP-1 pe care Slovacia le-a predat deja Ucrainei.

Pentru a ajuta tara vecina, Slovacia este dispusa sa discute transferul tancurilor sale T-72 de conceptie sovietica, insa Bratislava ar trebui sa primeasca un inlocuitor corespunzator, a spus Jaroslav Nad.

Tancurile Leopard, in schimb, inlocuiesc ele insele echipamentul predat si sunt, prin urmare, indispensabile, a adaugat ministrul slovac.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.