Doi soldati ucraineni care lupta in orasul Bahmut din estul tarii au declarat miercuri ca se tem de o tentativa de incercuire a orasului de catre fortele rusesti, desi nu se asteapta la o schimbare dramatica in zilele urmatoare, transmite g4media.ro

Publicat:25.01.2023, 22:58

„Situatia din oras este foarte alarmanta, dar continuam sa luptam”, a declarat unul dintre soldati, pe care CNN nu il identifica din motive de securitate.

Soldatul neidentificat din Bakhmut, cu care CNN este in contact permanent de saptamani intregi, a declarat ca „exista lupte de strada intense pentru fiecare casa din est, nord-est si sud-est”, dar a precizat ca, desi amenintarea rusa continua sa creasca, nu crede ca rusii ar putea face progrese semnificative in urmatoarele zile.

„Acest lucru este foarte ingrijorator pentru noi si pentru toti cei care sunt sanatosi la cap, in special pentru cei care au vazut ce s-a intamplat cu oamenii incercuiti in Soledar. Si noi am fost acolo. Si nimeni nu vrea ca acest lucru sa se intample din nou”, a declarat soldatul.

Viceministrul ucrainean al apararii a recunoscut ca Rusia „isi intensifica presiunea” asupra orasului Bahmut din estul tarii.

„Inamicul arunca in lupta un numar semnificativ de personal, arme si echipamente militare, incercand sa strapunga apararea noastra, sufera pierderi semnificative, dar nu-si abandoneaza planurile”, a declarat Hanna Maliar pe Telegram. „Acum, in Donbas, impotriva superioritatii lor in ceea ce priveste numarul de soldati si arme, noi avem avantajul unui comandament militar profesionist si al curajului soldatilor”.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.