Un tren plin cu cadavre ale militarilor rusi morti in Ucraina a fost lasat in urma de trupele lui Putin care s-au retras din regiunea Kievului, pe care nu au reusit sa o cucereasca. Un colonel ucrainean a spus ca Moscova a refuzat sa-si revendice propriii morti, asta in conditiile in care Ucraina sustine ca a ucis peste 25.000 de mii de soldati, iar Rusia a recunoscut doar aproximativ 1.300 de morti.

Publicat:14.05.2022, 08:22

Al-Jazeera a obtinut dreptul de a filma un tren plin cu cadavre „nerevendicate”, lasate in urma de trupele ruse care s-au retras din regiunea Kievului, pe care nu au reusit sa o cucereasca.

In imagini se vad mai multi saci albi cu cadavre, intr-un vagon de tren, iar insemnele arata ca este vorba de soldati rusi. Potrivit imaginilor prezentate de Al-jazeera, asupra lor au fost gasite inclusiv bijuterii furate de la civili.

„Era un parasutist de la trupele de elita. Aceste bijuterii au fost gasite asupra lui, probabil furate de la civilii ucraineni”, se arata in materialul Al-Jazeera.

Un colonel din armata ucraineana a declarat pentru Al-Jazeera ca Ucraina ii trateaza pe soldatii rusi morti mai bine decat ii trateaza soldatii rusi pe civilii ucraineni.

„Fiecare trup este o dovada a crimelor de razboi. Daca Rusia refuza sa ii ia inapoi, Ucraina ii va ingropa pe cheltuiala sa proprie”, a declarat colonelul Volodimir Liamzin pentru Al-Jazeera.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.

Sursa: