Rusia a lansat sambata un atac cu drone asupra orasului ucrainean Harkov, ucigand sapte persoane, inclusiv trei copii mici, declansand incendii si provocand distrugeri la locuinte si elemente de infrastructura, au declarat sambata oficiali regionali, potrivit hotnews.ro.

Publicat:12.02.2024, 20:11

Furia s-a amestecat luni cu lacrimile in randul rudelor unei familii ucrainene care a pierdut trei copii arsi de vii intr-un atac rusesc sambata la Harkov, un mare oras din nord-estul tarii, potrivit AFP.

„De ce au murit micutii mei copii? In varsta de sapte ani, patru ani si zece luni”, a spus bunica lor, Tetiana Putiatina, plangand la inmormantare.

„Nu stiu cum o sa trec peste asta”, a adaugat ea.

Sambata, ea si-a pierdut, de asemenea, fiul si partenerul sau. Cuplul si cei trei copii ai lor au murit intr-un incendiu provocat de un atac cu drona asupra unei benzinarii, sambata.

Atacul a varsat combustibil in flacari, creand un „rau de foc” pe strada si distrugand aproximativ 15 case, potrivit autoritatilor.

„Fie ca toti cei care sustin acest razboi (...) sa arda cu aceleasi flacari care i-au ars de vii pe nepotii mei”, a continuat Tetiana Putiatina la inmormantare.

„Nu voi ierta niciodata (Rusia)”, a spus ea, desi s-a nascut pe teritoriul rusesc.

Cateva zeci de persoane au participat alaturi de ea la inmormantarea din Harkov, cu bratele incarcate cu buchete de flori si cu lacrimi in ochi.

Unii au adus ursuleti de plus, care au fost pusi pe sicrie.

Cel mai mic dintre cei trei copii a fost inmormantat in acelasi sicriu cu mama sa.

„Au avut o viata buna”, a declarat emotionata Viktoriia Rakitina, sora tatalui ucis. „Nu-mi vine deloc sa cred.

Sambata, procurorul regional a declarat ca familia a devenit „captiva focului in interiorul propriei case”.

Mama, Olga Putatina, in varsta de 35 de ani, lucra pentru biroul procurorului regional si se afla in prezent in concediu de maternitate, a precizat departamentul.

Sambata seara, presedintele Volodimir Zelenski a dat asigurari ca „teroristii rusi” vor fi „trasi la raspundere pentru actiunile lor”.

„Autorii unor astfel de crime nu mai trebuie sa ramana nepedepsiti”, a insistat el.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.