Autoritatile ucrainene au luat decizia de a nu mai exporta energie electrica din 11 octombrie, in urma a atacurilor rusesti cu rachete asupra instalatiilor energetice. Anuntul a fost facut astazi de Ministerul Energiei al Ucrainei.

Ultimul update: 10.10.2022, 19:13 Publicat:10.10.2022, 19:13

„Atacurile cu rachete de astazi, care au afectat generarea termica si substatiile electrice, obliga Ucraina sa inceteze exportul de energie electrica din 11 octombrie 2022 pentru a-si stabiliza propriul sistem energetic”, a explicat Ministerul Energiei.

"Chiar si dupa ce centrala nucleara Zaporojie, aflata sub ocupatie rusa de mai bine de 7 luni, a fost oprita, Ucraina si-a indeplinit obligatiile fata de partenerii sai europeni in exportul de energie electrica" , a subliniat ministerul.

In dimineata zilei de 10 octombrie, armata rusa a atacat o serie de regiuni ale Ucrainei. In special, s-au auzit explozii in regiunile Vinita, Lvov, Kirovograd, Nikolaev, Poltava, Ternopil, Jitomir, Kiev.

Au fost inregistrate lovituri asupra infrastructurii critice. Patru rachete au lovit tabloul deschis al TPP-ului Burshin.

Potrivit Statului Major al Fortelor Armate ale Ucrainei, Rusia a tras 84 de rachete de croaziera si 24 de drone in Ucraina, iar 56 de tinte aeriene inamice au fost eliminate .

Serviciul de Stat de Urgenta al Ucrainei a raportat ca 11 persoane au fost ucise si alte 64 de persoane au fost ranite din cauza bombardamentelor inamice.

Pe Telegram-ul Pro TV Chisinau gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508. 

Sursa: