Imaginile filmate la punctul de trecere a frontierei Medika, din Polonia, au devenit virale si baietelul de 5 ani suprins cum trece granita singur, plangand, e acum simbolul refugiatilor din calea rizboiului din Ucraina, scrie Observatorul.

Publicat:08.03.2022, 08:24

Filmarea, preluata de marile televiziuni si publicatii occidentale a fost distribuita pe toate retelele sociale si a devenit virala. Baietelul, care are 5 ani dar despre ai carui parinti nu se stie nimic, are o sacosa intr-o mana si calca apasat, desi se vede clar ca e speriat si obosit. Copilul inainteaza hotarat si plange, apoi se opreste, se uita mai intai la picioare, apoi in fata. E momentul in care filmarea se termina. Canalul britanic Sky News subliniaza ca nu se stie daca acest copil a fost singur.

 Deputatul poporului ucrainean, Oleksiy Honcharenko, care a distribuit videoclipul pe canalul sau Telegram, a cerut ucrainenilor care vad imaginile sa gaseasca macar cateva informatii despre baiat si familia lui.

Baiatul insusi a devenit deja un erou al desenelor despre realitatile razboiului din Ucraina. A fost pictat de ​​artista georgiana Nancy Woland, pe punga pe care o duce scrie „speranta”, iar pe pe fundal e un lan de grau si cerul instelat in culorile drapelului Ucrainei. „Nu stiam deloc sa desenez. Nu stiam sa pun tot raul si tristetea acestui razboi intr-o singura fotografie, dar azi dimineata am dat peste un videoclip cu acest pusti. In acest moment, sperante si vise sunt in astfel de imagini!”, a scris autoarea, pe Facebook .

Utilizatorii care au redistribuit imaginile au cerut sa ajute acest copil. Intr-o postare a corespondentului CNN, care a preluat video-ul, Josh Campbell, oamenii au scris ca filmarea cu baiatul ucrainean le frange inimile.

„Era singur”, „Era inaintea adultilor, asa ca nu credeti ca era singur, dar aceste scene inca ma inspaimanta”, „Saracul copil. E sfasietor”, „Arata atat de obosit, speriat, sunt socat cand vad asta, ma uit in jur dupa mama lui sau dupa adultii cu care este si nu-i gasesc… Si ma gandesc ca in urma cu doar cateva zile acest dulce copil a avut o casa si o copilarie normala”, „M-a devastat, m-a rupt”, „Am plans. E doar ingrozitor”, sunt cateva dintre mesajele celor care au privit imaginile.

Sursa: