Presedintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, a declarat joi seara, in discursul adresat natiunii, ca 106 soldati ucraineni care au luptat la Bahmut au revenit acasa in urma unui schimb de prizonieri, transmite hotnews.ro

Publicat:26.05.2023, 08:47

„Astazi avem un alt rezultat pozitiv din partea echipei noastre care lucreaza la schimburile de prizonieri. Am returnat inca 106 dintre razboinicii nostri din captivitatea rusa - au luptat in sectorul Bahmut”.

Este foarte important faptul ca nu existau deloc informatii despre multe dintre aceste 106 persoane - erau considerate disparute. Dar noi i-am gasit. I-am adus inapoi acasa. 8 ofiteri, 98 de soldati si sergenti...”

Bineinteles, sunt recunoscator si fiecarui soldat care s-a asigurat ca avem un fond de schimb adecvat. Toti cei de pe linia frontului ar trebui sa tina minte acest lucru: cu cat vom lua mai multi prizonieri de razboi rusi, cu atat mai multi dintre oamenii nostri se vor intoarce”.

Zelenski a mai informat ca s-a intalnit joi, la Kiev, cu ministrul apararii din Suedia.

„I-am multumit pentru sprijinul continuu acordat tarii noastre si soldatilor nostri. Intalnirea s-a axat pe consolidarea apararii noastre cu vehicule blindate. Am discutat de asemenea despre coalitia noastra aeriana, pe care o cream impreuna cu partenerii nostri”.

„Astazi, Finlanda a trimis un nou pachet de sprijin pentru aparare - cel de-al 16-lea. Suma totala a acestui pachet este de peste 100 de milioane de euro. Va multumim pentru acest lucru!”

Astazi, Consiliul Uniunii Europene a luat, de asemenea, o decizie importanta pentru Ucraina: liberalizarea comertului pentru produsele ucrainene a fost prelungita pentru inca un an. De fapt, acest lucru inseamna eliminarea completa a taxelor si contingentelor pana in iunie 2024”.

„Aceasta este o noua etapa in integrarea sectoriala a economiei noastre - a Ucrainei si a intregii Uniuni Europene - care ne va face cu siguranta pe toti mai puternici in Europa. Pe masura ce ne indreptam spre Uniunea Europeana, trebuie sa facem ca aceasta liberalizare, care este inca temporara, sa fie permanenta si fara exceptii sau restrictii. Ceea ce este, de fapt, in conformitate cu spiritul unei Europe unite si libere - fara bariere”, a conchis el.

Pe Telegram-ul  Pro TV Chisinau  gasiti imaginile, dar si stirile momentului din Moldova si din intreaga lume! Fii reporter Pro TV. Daca ai surprins imagini care pot deveni o stire, ni le poti trimite pe Viber, Whatsapp sau Telegram la numarul 079400508.