Armata ucraineana raporteaza progrese in recucerirea zonelor ocupate de armata rusa in est si sud, fara a preciza unde exact a avansat. Intre timp, presedintele Volodimir Zelenski a anunat ca l-a demis pe comandantul fortelor medicale ale armatei. De asemenea el a cerut schimbari rapide in operatiunile armatei ucrainene.

Publicat:20.11.2023, 20:11

Asa arata acum o parcare a unei companii de transport din orasul Herson, dupa ce a fost lovita de artileria rusa, in aceasta dimineata.

Imaginile arata vehicule avariate, cratere in pamant si geamuri sparte ale cladirilor din apropiere. Doi soferi si-au pierdut viata in urma bombardamentului. Pe de alta aprte sistemele de aparare aeriana rusesti ar fi interceptat o drona ucraineana deasupra orasului Elektrostali din regiunea Moscovei, a anuntat primarul capitalei ruse. Acesta sustine ca drona se indrepta spre centrul capitalei ruse. Sobianin a mai spus ca serviciile de urgenta lucreaza la locul prabusirii, dar nu au fost raportate victime sau pagube la infrastructura.

Intre timp la Kiev au fost anuntate schimbari in randul comandantilor. Volodimir Zelenski a anuntat in raportul sau de aseara ca armata Ucrainei are nevoie de un nivel nou fundamental de sprijin medical.

Volodimir ZELENSKI, PRESEDINTELE UCRAINEI: „Astazi avem o decizie importanta in privinta personalului. La propunerea ministrului Apararii, am schimbat comandantul Comandamentului Fortelor Medicale al Fortelor Armate ale Ucrainei. In locul generalului-maior al Serviciului medical Tetiana Ostashchenko, l-am numit pe generalul-maior al Serviciului medical Anatoliy Kazmirchuk, seful Centrului clinic medical militar national "Spitalul clinic militar principal" din Kiev, in calitate de nou comandant.”

Pe front situatia ramane dificila pentru ambele parti. Armata Kievului anunta progrese pe flancurile din est si sud, iar armata rusa isi scoate de la naftalina un avion din perioada sovietica. Despre asta a anuntat Ministerul britanic al Apararii in evaluarea sa, precizand ca acest avion militar este menit sa acopere o parte din deficitul de capacitati de supraveghere aeriana din Ucraina.