Curtea Constitutionala a declarat ca desemnarea Maiei Sandu la functia de Prim-ministru al RM si numirea Guvernului Republicii Moldova este neconstitutionala.

Publicat:08.06.2019, 20:44

Comunicatul emis de Curtea Constitutionala:

"La 8 iunie 2019, Curtea Constitutionala a Republicii Moldova a examinat sesizarea nr. 112a/2019 privind controlul constitutionalitatii Decretului Presedintelui Republicii Moldova privind desemnarea candidatului la functia de Prim-ministru al Republicii Moldova si Decretului Presedintelui Republicii Moldova privind numirea Guvernului Republicii Moldova.

In baza articolelor 135 alin. (1) lit. a) si 140 din Constitutie, 26 din Legea cu privire la Curtea Constitutionala, 6, 61, 62 lit. a) si 68 din Codul jurisdictiei constitutionale, Curtea Constitutionala a pronuntat urmatoarea hotarare:

Se declara neconstitutional Decretul Presedintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind desemnarea candidatului la functia de Prim-ministru al Republicii Moldova.

Se declara neconstitutional Decretul Presedintelui Republicii Moldova din 8 iunie 2019 privind numirea Guvernului Republicii Moldova.

Prezenta hotarare este definitiva, nu poate fi supusa niciunei cai de atac, intra in vigoare la data adoptarii si se publica in Monitorul Oficial al Republicii Moldova."