Matei Dobrovie, deputatul din Partidul National Liberal, a declarat ca dupa disparitia lui Dragnea din peisajul politic romanesc, se pare ca i-a venit randul si amicului lui de peste Prut, Vlad Plahotniuc.

Publicat:08.06.2019, 20:02

Matei DOBROVIE, DEPUTAT PNL: "Surpriza totala la Chisinau! Dezmembrarea regimului Plahotniuc a inceput.

Oligarhul a incercat sa impiedice o intelegere intre PSRM si ACUM si sa forteze alegeri anticipate dupa acelasi sistem uninominal mixt care il avantajeaza. Blocul ACUM a facut cel mai greu compromis posibil pentru a scoate tara din actualul blocaj si a incepe dezoligarhizarea. Nu as fi crezut ca socialistii vor pune umarul la asta, dar iata ca se intampla.

Plahotniuc este disperat si pregatit sa arunce in lupta toate institutiile controlate pentru a opri ce se intampla acum in Parlament. Curtea Constitutionala a comis un abuz extrem. In contextul in care blocul ACUM, dar si PSRM, au refuzat sa faca o coalitie de guvernare cu PDM, acesta a ordonat Curtii sa emita ieri seara o decizie de dizolvare a Parlamentului in 7 iunie 2019 si sa declare azi neconstitutionala alegerea presedintelui Parlamentului.

E o incalcare flagranta a Constitutiei Republicii Moldova, care precizeaza foarte clar ca termenul de dizolvare a parlamentului este de 3 luni de la validarea alegerilor parlamentare in cazul in care nu se formeaza o coalitie de guvernare. Alegerile au fost validate pe 9 martie, deci termenul de expirare este 9 iunie, nu 7 iunie!

Sunt foarte curios cum va reactiona guvernul Romaniei la ce se intampla la Chisinau acum. Va continua sa-l sustina pe Plahotniuc cu orice pret si sa vorbeasca despre stabilitate si parcursul european? Cine isi asuma raspunderea pentru politica dezastruoasa a Bucurestiului fata de R.Moldova?

Dupa disparitia lui Dragnea din peisajul politic romanesc, se pare ca i-a venit randul si amicului lui de peste Prut, Vlad Plahotniuc."