Locuitorii a trei blocuri din Budesti stau de o luna fara apa la robinet. Sunt nevoiti sa care butelii de la fantanile din apropiere si sa le urce la etaj. Apa de acolo, insa, nu e buna de baut. Lucrarile la apeduct se intind de mai bine de un an si jumatate, iar fantana arteziana gestionata de o berarie care ii alimenta cu apa s-a defectat.

Publicat:27.06.2019, 21:13

“Iata eu duc apa de la fantana, torn aici in lighean, apa nu avem deloc.”

Natalia locuieste la etajul cinci al acestui bloc. De o luna nu are picatura de apa la robinet. Pentru ca are un copil si a mai si inceput reparatia in apartament, ea spune ca viata lor s-a transformat intr-un adevarat chin. 

“Acum este vara, am asteptat o saptamana, doua. Ne-au promis, se poate de adus apa de la fantana, dar e foarte rea. Priviti cum arata fierbatorul!”

La primele etaje se mai intampla sa fie apa din cand in cand, insa, doar cateva ore pe zi. Asa ca si aici oamenii stau cu vesela murdara in chiuveta.

In aceeasi situatie sunt peste 50 de familii care locuiesc in trei blocuri de pe strada Traian din Budesti. Tineri si batrani, cara apa de la fantanile care se afla la zeci de metri de casa. Asta desi apa de acolo, spun ei, nu este tocmai buna de baut.

Cate sticle aveti?- 12

“ De cinci, sase ori pe zi trebuie sa merg, daca sa mai si spalam...”

Oamenii spun ca s-au plans la primarie insa fara rezultat. Acestia afirma ca pana acum erau alimentati cu apa de la o fantana arteziana care este in gestiunea unei berarii din apropiere, acum insa nici de acolo aproape ca nu mai vine apa.

Locuitorii sperau sa fie conectati la apeduct, dar lucrarile la retea care au inceput inca acum un an si jumatate asa si nu s-au mai incheiat. 

Acum, cand lucrarile sunt pe ultima suta de metri, li s-a spus ca fiecare familie trebuie sa plateasca 1500 de lei pentru contoare.

In timp ce oamenii stau fara apa, primarul din Budesti spune ca a aflat de curand despre problema.  

Costiuc spune ca intr-adevar bani pentru contoare nu au prevazuti in proiectul care a costat peste un milon si jumatate de lei, 50 la suta din care au fost oferiti de primaria Chisinau. Totodata primarul de Budesti ne-a asigurat ca incepand de astazi, locuintele oamenilor vor fi conectate la apeduct si vor fi incheiate contracte cu Apa Canal, lucru care pana acum nu s-a intamplat.