Intr-un sat din raionul Calarasi o fetita de sase ani a fost batuta cu bestialitate de o femeie sub tutela careia se afla de un an, pentru ca nu ar fi facut curatenie. Imaginile socante au fost filmate de sora sa mai mare care i le-a transmis mamei lor, aflata la munca peste hotare. Cea din urma le-a publicat pe o retea de socializare. Va atentionam ca urmeaza imagini care va pot afecta emotional.

Publicat:08.09.2019, 20:35

Din imaginile filmate se aude cum fetita plange, in timp ce femeia striga la ea. Mama fetei, aflata peste hotare, ne-a spus ca a primit aseara imaginile de la fiica mai mare si imediat a incercat sa o contacteze pe femeia in grija careia si-a lasat copii. 

MAMA FETEI: „Zice ca i-a dat o palma ca nu a vrut sa faca curatenie in casa. A inceput a striga ca eu imi ies din minti cu atatia copii care nu asculta.” 

Mama fetelor ne-a povestit ca le-a lasat sub tutela unei familii din localitate acum un an, timp in care acestea au fost batute de mai multe ori, insa, pentru ca le era frica, nu au suflat nicio vorba.

MAMA FETEI: „Erau persoane de incredere, credinciosi, linistiti si asta nu este primul caz. Eu nu puteam sa dau de fete cu saptamanile, fata mai mare mi-a spus ca erau vinete de asta nu le dadea voie sa vorbeasca. Ea le spunea ca daca spuneti ceva mamei mancati bataie si va scot afara din casa. Mie abia acuma mi-a trimis si am aflat asta.” 

Femeia mai spune ca in unele zile fetele erau tinute si fara mancare. Aceasta a sunat la politie, iar oamenii legii au luat fetele noaptea trecuta si le-au dus la un centru de plasament din Calarasi. 

Cristina VICOL, OFITER DE PRESA CALARASI: „Au fost duse la un centru de plasament, in dependenta de leziuni se va stabili pedeapsa.” 

Nu am reusit sa luam legatura cu primarul din localitate, dar nici cu responsabilii de la institutia in care invata fetele. Astazi minorele au fost vizitate la centrul de plasament in care se afla de o prietena a mamei lor. Aceasta ne-a spus ca micutele sunt bine si ca li s-a acordat ingrijirea necesara, iar peste cateva zile mama lor se intoarce acasa. In urma acestui caz s-au sesizat responsabilii de la Ministerul Sanatatii. Ministrul, Ala Nemerenco a scris pe pagina sa de facebook ca fetele sunt in siguranta, iar de dimineata au fost retrasi alti trei copii ramasi in familia cu pricina.