Fostul deputat PLDM, Chiril Lucischi sustine ca dosarul sau este o razbunare a fostei guvernari si spera ca dupa plecarea democratilor, judecatorii ii vor face dreptate. Astazi la Curtea de Apel a avut loc o noua sedinta de judecata in cazul sau. Avocatii spun ca in dosar au fost strecurate probe false, iar procurorii au cerut timp ca sa verifice.

Publicat:08.07.2019, 14:23

Sedinta de astazi de la Curtea de Apel, la care a fost prezent si Chiril Lucinschi, s-a desfasurat cu usile deschise. Avocatii au cerut pentru a doua oara sa fie facuta, pe cont propriu, expertiza financiar bancara. Un singur judecator a fost de acord. Dar pana la urma, demersul a fost respins. 

Totodata, avocatii sustin ca in dosar au fost introduse, drept probe, documente false. Procurorii nu au comentat acuzatiile avocatilor si au spus ca au nevoie de timp ca sa se documenteze.

Djulieta DEVDER, PROCUROR: “Dupa mine, ca acuzator de stat, toate persoanele din proces trebuie sa dea dovada de o diligenta profesionala, nu putem sa venim cu astfel de acuzatii este prea matur, vom cerceta probele instanta de judecata le va evolua, urmeaza sa mai asteptam un pic.”

Chiril Lucinschi sustine ca nu este vinovat si ca dosarul sau este o comanda politica.

Chiril LUCINSCHI, FOST DEPUTAT PLDM: “Acest dosar este rezultatul activitatii mele politice si bineinteles a politicei editoriale pe care a avut-o TV7, la care am fost patron, asta este rezultatul la care fosta guvernare s-a razbunat pe mine.”

La inceputul lui aprilie, fostul deputat PLDM a fost condamnat la 5 ani si jumatate de inchisoare cu executare. Procurorii il acuza ca i-ar fi fost intoarsa o datorie dintr-un circuit financiar ilegal, iar datornicul ar fi Ilan Sor. El se declara nevinovat.