Pe teritoriul companiei Moldova Film s-ar pastra necorespunzator in jur de 700 de kilograme de explozibil, substante chimice si munitii. O spun cei de la Ministerul de Interne, care au efectuat perchezitii astazi acolo. Directorul Moldova Film sustine, insa, ca toate materialele din depozit sunt detinute legal si sunt folosite in timpul filmarilor.

Publicat:29.06.2019, 18:09

In jurul orei 11, mai multe echipaje de politie, carabinieri, genisti, salvatori si pompieri au venit pe teritoriul Companiei Moldova Film. Zona a fost incercuita, pentru ca intr-un depozit de acolo s-ar afla aproximativ 700 de kg de exploxibil, substante chimice si munitii, pastrate necorespunzator.

Adrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: „Sunt lucruri care nu trebuiau sa se afle, munitii reale de lupta. Sunt foarte vechi. Acest lucru trebuia sa se produca in conditii corespunzatoare. Paza acestui obiectiv era insuficienta, niste lacate, fara personal.”

Specialistii au ridicat probe din materialele gasite in depozit, iar in functie de rezultatul expertizei se vor decide urmatorii pasi.

Igor CUTIE, COMANDANT AL ARMATEI NATIONALE: „Genistii au ridicat probe din substanta neidentificata, explozibil. Vor face experimente sa vedem daca este pericol, ulterior o sa vedem daca le vom evacua.”

Incapere este situata la doar cativa metri distanta de mai multe blocuri de locuit din cartierul Telecentru. 

Mihail HARABAGIU, SEFUL INSPECTORATULUI PENTRU SITUATII DE URGENTE: „Fondul radioactiv si chimic este in norma. 04:00 Este in norma, genistii BOM TEH si cei de la Ministerul Aparari pot lucra in liniste.”

Directorul Moldova Film ne-a declarat ca ei au fost cei care au anuntat genistii, intrucat au depistat pe teritoriu, un butoi care ar contine explozibil, provinienta caruia nu e cunoscuta.

Alexandru VASILACHI, DIRECTOR GENERAL, MOLDOVA FILM: „Cand am depistat acest butoi suspect, am alertat genistii, am scris o scrisoare oficial. Butoiul se afla pe teritoriul depozitului de pirotehnica.”

Cat despre restul materialelor explozibile, acestea ar fi detinute legal si sunt folosite in timpul filmarilor. Pe acest caz este deschisa o ancheta.