A fost protest in fata primariei de la Chisinau. Oamenii au adus apa urat mirositoare din Raul Bic si au varsat-o chiar in fata institutiei.

Publicat:07.09.2019, 13:24

Echipati cu o piscina gonflabila plina cu apa murdara si cu pancarte pe care erau scrise urmatoarele mesaje: „Banii s-au furat, poporul e în rahat”, „Stație de e-Putoare”, „V-ați băgat în rahat, nu ne băgați și pe noi” „Vreau aer si apa curata”, da si altele.

Anterior secretarul de stat al Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului, Iuliana Cantaragiu, a declarat la Guvern că unul dintre cei mai mari producători de alcool din Republica Moldova ar fi sursa principală a mirosului urat din capitala

Procuratura Generală a anuntat ca a pornit două procese penale pentru a gasi persoanelor vinovate. Cu toate ca Maia Sandu a declarat ca despre neregulile de la statia de epurare se cunostea mai de mult, doar ca intreprinderile vinovate nu au fost pedepsite.

Pentru a cerceta cauzele poluării râului Bic, a fost format un grup de anchetă, care urmeaza sa elucideze toate circumstantele care au dus la crearea acestei situatii.