Sedinta de judecata in cazul celor sase indivizi care au violat doua tinere, iar pe una au aruncat-o de la etajul 7 a fost amanata. Si asta pentru ca cei patru suspecti retinuti nu s-au prezentat la Curtea de Apel Chisinau. Ei nu au fost adusi, spun procurorii, din cauza unei erori tehnice.

Publicat:20.05.2019, 14:44

Astazi, la Curtea de Apel Chisinau trebuia sa fie examinata schimbarea masurii de arest pe numele invinuitilor, lucru care nu s-a mai intamplat.  

Sergiu PETRUSCA, PROCUROR: „Sedinta a fost amanata pe motiv ca nu au fost etapati inculpatii.” 

Cei patru indivizi retinuti nu au fost adusi in instanta, din cauza unei erori tehnice, ne-au explicat procurorii, fara a da mai multe detalii. Dar responsabilii de la Agentia Nationala a Penitenciarelor ne-au spus ca nu au primit nicio solicitare din partea procurorilor sau a judecatorilor de a-i escorta pe suspecti.

La sedinta trecuta, oamenii legii au cerut ca acestia sa fie cercetati pentru omor. Pe de alta parte, avocatii au solicitat ca cei patru tineri retinuti sa fie eliberati din izolator.

In noaptea de cinci spre sase mai, dupa ce au petrecut in afara orasului, 6 tineri au intrat cu forta in apartamentul celor doua fete de 21 si 16 ani si le-au violat. Apoi, au aruncat-o pe minora de la etajul 7, care a murit dupa ce s-a aflat 10 zile in coma. Doi dintre suspecti nu au fost gasiti nici pana azi.