Si-au lasat telefoanele mobile la o parte si au transformat jocurile virtuale in realitate. Zeci de copii din toata tara isi petrec vacanta la o tabara unde gadgeturile sunt interzise, prima de acest fel din Moldova. Organizatorii spun ca scopul lor este de a da culoare copilariei, intr-o lume parca tot mai dependenta de tehnologii.

Publicat:13.07.2019, 18:24

I-am gasit pe copii in padure, in timp ce isi confectionau uneltele pentru lupta care se anunta a fi plina de aventuri. Baietii si fetele adora jocul de-a razboiul, iar principala provocare a fost sa-si pregateasca armele... din lemn. Micutii le-au adaptat cum au stiut ei mai bine.

“Acesta e sniper, are luneta.”

“Eu am facut un buzdugan.”

Au urmat si alte jocuri, pentru care copiii trebuiau sa apeleze la imaginatie. S-au impartit in echipe si au stabilit regulile.

“-Trebuie sa facem linia cat mai lunga, cine o face castiga. -Ce faceti ca sa fie cea mai lunga? -Punem mai multe haine si intindem copii.”

Andrei este pasionat de muzica. Ii place sa cante rap, iar uneori chiar si sa compuna versuri. Spune ca la tabara si-a facut multi prieteni si ca a invatat sa-si petreaca timpul frumos, fara a tine in mana un gadget.

Andrei COROTENCO: “Aici ne face diferite activitati interesante, ne da mancare buna.”

Iar ca sa vina pofta de mancare, inainte de pranz, micutii invata diferite tehnici de lupta, iar antrenoare le este campioana K-1, Nadejda Cantir.

Cu un program plin de distractii, copiii spun ca au uitat din prima zi de telefoane si ca la tabara nu exista loc de plictiseala.

Tabara numita “Cu telefoanele acasa” se afla in localitatea Raculesti din raionul Criuleni si este prima de acest fel din tara noastra.

Ina CRASNOJON, PSIHOLOG LA ACADEMIA PARINTILOR DE INVIDIAT: “Ne propunem sa oferim copiilor alternative sanatoase sa aratam ca dincolo de lumea virtuala este o lume reala, colorata, verde, interesanta, creerul are capacitatea de a inventa de a face jocuri interesante si nu nea lasa sa ne plictisim.”

Proiectul este o ideea comuna a Academiei "Parintilor de Invidiat", in parteneriat cu un club sportiv din capitala.