Igor Fraihman, un prieten apropiat al familiei Luncasu, vorbeste despre moartea omului de afaceri.

Publicat:23.08.2019, 11:23

Igor Fraihman: "Am prietenit cu el aproape 40 de ani. Eu oi face declaratii nu doar din numele meu, dar si din numele familiei Luncasu. Ei sunt socati de ceea ce s-a intamplat. Afacerea pe care a construit-o nu era ilegala, era un om bun si cinstit. Niciodata nu a ocupat functii politice, nu avea ambitii politice si incerca sa faca doar lucruri bune. Isi iubea familia si ei acest lucru simteau.

In privinta mass-media, rog sa publice informatie corecta. Sotia lui Iurii, Olga Luncasu, nascuta in 1963, in Chisinau, am stiut-o foarte bine pe mama ei si pe fratele ei si stiu sigur ca nu avea legaturi de rudenie cu Vlad Plahotniuc. A aparut informatie ca Iurii era un KGB-ist, aceasta tot este o minciuna. A fost colegul meu si stiu sigur cu ce s-a ocupat.

Informatia ca Iurii ar fi avut legaturi cu afacerea lui Gasanu, din Transnistria, si aceasta i-ar fi influentat starea de sanatate din ultima perioada, este o minciuna. Abia acum am aflat cine e acest om. In privinta faptului ca soferul lui Luncasu este tatal unui tanar care a ucis un barbat, noi credem ca nu trebuie sa facem legatura dintre Iurii si aceasta intamplare, care nu are legatura cu afacerea lui Iurii si familia acestuia.

Mama lui Iurii e profesoara. El a dobandit totul singur. Ei au primit apartamnt cand Iurii a implinit 18 ani. Avea grija de familie. Avea multi prieteni, stia sa-i aduca pe toti in jurul lui. Toti il respectau. Era un patriot adevarat."