Plahotniuc va fi audiat in cazul omorului lui Iurie Luncasu. Asta spune ministrul Afacerilor Interne, care insista ca toti cei care au tangenta cu acest caz trebuie sa fie audiati de procuratura.

Publicat:26.08.2019, 13:09

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: "Au existat anumite forte care au vrut neaparat sa impuna singura ipoteza si anume cea a suicidului. Organele de drept, si ma refer aici la politie in colaborare cu pocuratura, au decis sa examineze acest caz sub toate aspectele fara a exclude vreo ipoteza din economia acestui dosar.

In scurt timp institutiile statului, procuratura si structurile subordonate MAI, vor veni cu mai multe detalii in momentul in care ancheta va indica acest lucru."

Domnul Plahotniuc sau oamenii din anturajul sau vor fi audiati in acest caz?

Andrei NASTASE, MINISTRUL AFACERILOR INTERNE: "Cu siguranta. Toti cei care au vreo tangenta cu acest caz vor fi audiati, pentru ca astea sunt rigorile unei anchete penale. Daca exista in calcul mai multe ipoteze, toate aceste ipoteze trebuie verificate. Am incredere ca organele de drept vor face lumina in acest caz."

Iurie Luncasu a fost gasit fara suflare pe 17 august, pe un camp in apropiere de Chisinau. Oamenii legii au fost alertati de soferul acestuia, care a declarat ca omul de afaceri s-ar fi impuscat din arma pe care o detinea legal. Prima versiune anuntata de politisti a fost un suicid, cateva zile in urma, insa, Procuratura Generala a pornit un dosar penal pentru omor intentionat.

Oamenii legii spun ca nu au identificat niciun suspect pana acum. Anterior presa a scris ca Iurie Luncasu ar fi un apropiat al lui Vlad Plahotniuc si ca el detinea mai multe case si apartamente in capitala. Printre acestea si asa-zisa Casa Alba, un imobil de lux despre care anterior se spunea ca ar apartine fostului lider PD.