Activistul civic Mihail Bagas este noul vicepresedinte al Partidului Actiunea Democratica: formatiunea se pregateste de campania electorala locala

Publicat:28.05.2019, 15:57

Activistul civic si reprezentantul diasporei ucrainene din Republica Moldova, Mihail Bargas, a fost ales vicepresedinte al Partidului Actiunea Democratica. Numirea a fost propusa de catre liderul PAD, Mihai Godea si a fost votata in unanimitate de catre Consiliul Politic National.

“Promovam un proiect unionist responsabil, o unire care sa consolideze intreaga societate basarabeana, cu minoritatile noastre, cu elitele noastre, cu mostenirea noastra istorica. Mihail este un reprezentant remarcabil al diasporei ucrainene din Republica Moldova, un activist civic cu impact care va aduce un aport de valoare consistenta in echipa PAD si in proiectul unionist", a declarat in context liderul PAD.

PAD se pregateste de campania electorala locala

In aceeasi sedinta, CPN al PAD a desemnat echipa responsabila pentru alegerile locale care, potrivit legii trebuie sa se desfasoare in acest an. Prim-Vicepresedintele PAD, Viorel Savva va conduce campania electorala si va conduce o echipa formata din profesionisti cu experienta in dezvoltare urbana si rurala, activisti civici si experti in comunicare publica.

PAD isi continua misiunea asumata

Cooptarea noilor membri se inscrie in efortul asumat al PAD de a consolida polul unionist si pro romanesc din Republica Moldova.

Prin Rezolutia Congresului al II-lea Extraordinar, Partidul Actiunea Democratica si-a asumat accelerarea Unirii cu Romania, crearea si consultarea publica a unei strategii de Re-Unire si promovarea fuzionarii turor fortelor politice unioniste intr-un singur partid.