Membrii Consiliului Politic National al PDM s-au intrunit astazi in sedinta. Astfel, ei au decis amanarea congresului extraordinar al partidului pentru data de 7 septembrie.

Publicat:20.07.2019, 16:19

„Oamenii in tara vad ca actuala guvernare deja esueaza, iar numarul problemelor cetatenilor doar creste”, a spus presedintele in exercitiu al PDM, Pavel Filip.

In urma conferintelor petrecute de organizatiile teritoriale ale formatiunii, s-a ajuns la concluzia ca Partidul Democrat are nevoie de o reorganizare, o modernizare mai profunda, care trebuie pregatite minutios, iar pentru aceasta este nevoie de o perioada mai mare de timp.

Mai mult, in cadrul sedintei s-a discutat despre nevoia de a atrage personalitati, specialisti din diferite domenii, care vor impartasi valorile si viziunea democratilor de dezvoltare a Republicii Moldova.“PDM are nevoie de o reforma profunda, dar si de intarire atat in teritoriu, cat si la nivel central”, a subliniat Pavel Filip.

Reiesind din cele mentionate, membrii CPN au decis amanarea convocarii congresului pentru data de 7 septembrie si au mandatat Biroul Permanent pentru a crea un grup de lucru care sa pregateasca proiectul de modernizare a Partidului Democrat. O alta imputernicire pe care a primit-o Biroul Permanent tine de lansarea pregatirilor PDM pentru alegerile locale, inclusiv organizarea staff-ului electoral. In acest sens s-a vorbit si despre consolidarea echipelor locale ale PDM si identificarea potentialilor candidati democrati in functiile eligibile", se arata in comunicatul PDM.