Ex-procurorul general, Eduard Harunjen, spune ca si-a anuntat demisia astazi pentru ca a vrut sa plece cu capul sus si fara careva dubii. Acesta a mai spus ca inca se afla la spital.

Publicat:11.07.2019, 13:15

Eduard HARUNJEN, EX-PROCUROR GENERAL: "Eu nu doresc ca tot ce am facut in 3 ani de zile sa fie contestat de avocati in judecata. Asta este o catastrofa care nimeni in afara de noi n-o pot constientiza."

"-Ati fost acuzat de uzurparea puterii de stat, de domnul Nastase."

Eduard HARUNJEN, EX-PROCUROR GENERAL: "Domnul Nastase nu poate sa acuze oameni. Probe a prezentat? sunteti convins?"

"Eu am fost numit in functie de procuror general printr-un decret al presedintelui tarii care se afla in mandat si in baza unei hotarari a Consiliului superior al procurorilor care a fost mentinuta in vigoare prin hotararea Curtii Supreme de Justitie. Eu am activat in principii legale. Tot restul sunt niste manipulari, forme de presiune ca sa ma faca ca eu sa cedez. In procuratura generala este o sesizare a domnului Nastase privind uzurparea puterii de stat de catre judecatorii Curtii Constitutionale si presedintele PD, Vlad Plahotniuc si ar fie emiterea unei hotarari CC. Sesizarea s-a axat ca noi n-am investigat la timp si corect aceasta uzurpare. CSP a decis ca aceasta parte a sesizarii sa fie transmisa procurorilor."

"-Nu veti fi cercetat penal?"

"-Sigur ca nu"

"Domnul Nastase si-a spus dezacordul la faptul cat de lent se fac cercetarile. Eu nu puteam sa uzurpez puterea in stat fiind procuror. Eu si acum sunt in spital. Am venit ca sa-mi anunt demisia."

REPORTER PRO TV: "De ce anume astazi ati depus cererea de demisie?"

"Am facut-o astazi pentru ca am vrut sa plec cu capul sus si fara dubii sau banuieli."