Dorin Chirtoaca cere demisia Zinaidei Greceanii din functia de Presedinte al Parlamentului. Acesta o acuza pe lidera PSRM ca ar fi participat la frauda bancara, dupa ce ar fi luat un credit de cinci milioane de euro, pe care nu l-a mai intors. Igor Dodon a sarit in apararea lui Greceanii, spunand ca ea nu a beneficiat de acesti bani. Sefa legislativului nu ne-a raspuns la telefon pentru comentarii.

Publicat:15.07.2019, 17:34

Chirtoaca a venit la conferinta de presa cu un vin de colectie. 

Chirtoaca spune ca familia Greceanii ar fi participat in anul 2005 la privatizarea unei vinarii din tara. Procesul s-a facut cu o conditie – ca noii proprietari sa investeasca in companie trei milioane de dolari, bani proprii. Ulterior, cei care urmau sa aloce bani pentru dezvoltare, printre acestia si sotul Zinaidei Greceanii, au luat un imprumut in valoare de cinci milioane de euro de la Banca de Economii, ca sa le investeasca in vinarie.

 Dorin CHIRTOACA, LIDERUL PL: “In consiliul director al intreprinderii Fabricii din Cojusna regasim sint mai multe peroane inclusiv sotul Zinaidei Greceanii, Alexei. Prin aceasta scrisoare sotul se adreseaza sotiei si cere sa nu intoarca banii la stat.”

Potrivit fostului primar al capitalei, banii nu au fost investiti si nici nu au mai fost intorsi la Banca de Economii. Iar in 2010, membrii familiei Greceanii devin singurii proprietari ai vinariei. Totodata, Chirtoaca spune ca Igor Dodon ar fi stiut despre toate astea, insa ar fi inchis ochii. Recent, intr-un interviu pentru un jurnalist roman, seful statului a declarat ca presedintele Parlamentului si familia sa nu au fost beneficiarii banilor imprumutati. 

Igor DODON, PRESEDINTELE REPUBLICII MOLDOVA: ”Este vorba despre o companie de vin in care sotul doamnei Greceanii era in consiliul administrativ, daca a votat pentru acordarea creditului si nu s-a intors trebuie de vazut detaliile dar nu este dna Greceanii cea care a beneficiat de credite si poate fi invinuita in acest sens.” 

Si a afirmat ca cele spuse astazi de Chirtoaca sunt niste speculatii. Zinaida Greceanii nu ne-a raspuns la telefon pentru comentarii.