Democratii si socialistii nu pot imparti Piata Marii Adunari Nationale pentru manifestatiile de duminica. Reprezentantii ambelor tabere spun ca ar putea manifesta in numar mare si ca nu pot sa-si mute protestul in alta parte. Cei de la primarie sustin ca odata ce nu s-a ajuns la o intelegere, mitingurile se vor desfasura concomintent.

Publicat:14.06.2019, 14:04

Reprezentatii partidului democrat si cei ai socialistilor au fost invitati astazi la primarie pentru a discuta situatia creata. Ambele fractiuni au depus declaratii pentru a scoate oamenii in piata, duminica, pe 16 iunie, de la orele opt pana la 23:00. 

Democratii spun ca vor manifesta cu 50 de mii de oamenii si nu-i pot duce in alta parte pentru ca sunt prea multi, iar socialistii insista sa le fie eliberata piata, pentru ca ei au depus declaratia inca in 2015, pe cand PD, in luna iunie a acestui an.

Desi organizatorii sunt constienti de riscurile la care ar putea fi supusi manifestantii din ambele tabere, nimeni nu au cedat. 

Dupa ce seful directiei juridice de la primarie a declarat ca socialistii au prioritate in acest caz, deputatul Vasile Bolea a indemnat municipalitatea sa adopte o pozitie ferma si sa le interzica democratilor sa-si desfasoare manifestatia. 

Reprezentatii socialistilor spun ca duminica cei 61 de deputatii, care au format majoritatea parlamentara, vor participa mai intai la un mars, dupa care vor merge in Piata Marii Adunari Nationale, unde isi vor amenaja o scena.

Potrivit declaratiilor depuse, cele doua partide si-au rezervat dreptul de a scoate oamenii in piata si sambata, 15 iunie. Intial Partidul Liberal si cei de la Odip, au declarat ca vor organiza si ei minefastatii duminica, acestia insa nu s-au prezentat la intalnirea de azi.