Imbranceli intre Andrei Nastase si Alexandru Pinzari. Ministrul de Interne din guvernul Sandu si seful IGP numit de guvernul Filip s-au incaierat astazi. S-a intamplat dupa ce aseara un grup de politisti de la Directia Investigatii a anuntat ca sustine executivul condus de Maia Sandu. Dimineata s-au facut perchezitii in birourile acestora, iar Pinzari i-a demis.

Publicat:12.06.2019, 15:36

Din imagini se vede cum Andrei Nastase incearca sa intre in institutia, usa careia este baricadata de mascati. Este insa oprit de ofiteri si se incaiera cu Alexandru Pinzari. 

Ulterior, Nastase a incercat sa intre pe geam in cladire, dar fereastra a fost inchisa din interior.

Apoi un politist isi face aparitia pe geam la etajul al doilea.

Pinzari insa, a negat ca politistii ar fi fost inchisi in cladire. 

Seful IGP numit de guvernarea democrata si demis de guvernul Sandu a declarat ca cei sase ofiteri au fost dati afara si a fost pornita o ancheta in privinta lor. 

Scandalul are loc, dupa ce aseara angajati directiei de investigatii au mers la Parlament si au anuntat ca sustin guvernul Sandu. 

Intre timp, Maia Sandu I-a transmis lui Alexandru Pinzari, sa se supuna noii guvernari pentru ca altfel, risca sa ajunga la inchisoare.

Maia SANDU, LIDERA PAS: „Domnule Pinzari fiecare actiune ilegala a dvs din aceasta zile inseamna ani grei de puscarie, pentru complicitate. Sunteti gata sa va asumati acest lucru pentru un bandit?”

Sandu le-a spus functionarilor din politie ca au dreptul sa refuze instructiuni de la sefii lor, daca le considera ilegale si a indemnat oamenii sa nu iasa in strada, pentru a evita violentele.