Veaceslav Platon spune ca Vlad Plahotniuc si Ilan Sor sunt principalii beneficiari ai furtului miliardului. Declaratiile au fost facute la Curtea de Apel Chisinau.

Publicat:17.07.2019, 23:20

Veaceslav Platon: "Eu am dovezi ca Procuratura Generala, Banca Nationala si CNA au ascuns ca actiunile dintr-o banca din Moldova au fost cumparate din banii furati. Este cea mai mare taina al regimului Plahotniuc. Voi nu veti gasi aceasta informatie chiar in raportul Kroll.

Toti banii i-au furat plaha si cu Sor, asta e clar si eu am dovezi. Totul va fi dezvaluit, iar cetatenii vor afla despre asta.

Procurorul general a fost implicat in acest furt si ascuns toate dovezile. Noi am scris plangeri si am rugat ca totul sa fie dezvaluit. Dar ne-au refuzat. Nici-o plangere n-a fost primita.

"-Vlad Filat spus ca ati fost la el si i-ati propus ca functia de procuror general sa fie vanduta cu 2 milioane de lei. Este adevarat?"

Veaceslav Platon: "Da, e adevarat. Eu si domnul Untila suntem unicii care au fost impotriva ca sa fie numit un procuror general din partea regimului Plahotniuc."

"-Cine a luat aceste doua milioane?"

Veaceslav Platon: "Eu nu stiu."

"-Cine v-a trimis la domnul Filat ca sa-i propuneti acesti bani?"

Veaceslav Platon: "Eu n-am fost doar la Filat, dar si la Ghimpu si la Lupu. Spuneam ca nu este corect. Nu se poate vinde functia de procuror. Pe mine nu m-au auzit."

"-Cum comentati ca sora dvs a recunoscut ca a fost implicata in laundromat?"

Veaceslav Platon: "Sora mea este bolnava de epilepsie. In conditiile in care nu are medicamente, putea sa spuna orice."

"-Ati spus ca puteti returna doua miliarde acum. Cum o veti face?"

Veaceslav Platon: "Eu am un plan bine stabilit pentru a intoarce miliardul."

"-Credeti ca veti fi eliberat?"

Veaceslav Platon: "Nevinovatia mea este evidenta."