A fost scandal astazi la o gradinita din Cojusna. Parintii s-au revoltat dupa ce au fost anuntati ca institutia se inchide pentru doua luni de vara. Oamenii spun ca nu au cu cine sa-si lase copiii. Directoarea sustine ca decizia a fost luata de Ministerul Educatiei din motiv ca nu sunt bani pentru salarii, iar functionarii de acolo nu ne-au raspuns la apeluri ca sa comenteze.

Publicat:13.05.2019, 17:44

Nemultumiti dupa ce au aflat ca vor ramane fara posibilitatea de a-si duce copii la gradinita timp de doua luni, mai multi parinti din Cojusna au mers de dimineata la primar ca sa-i ceara explicatii. 

Desi luni este zi de audienta, primarul, democratul Sergiu Jereghi, nu i-a ascultat pe oameni. Acesta a urcat in masina si a plecat, spunand ca are programata o vizita in teren.  

Cu nervii la pamant, parintii au mers, apoi, la gradinita sa ceara socoteala directorului. 

Oamenii spun ca au fost informati in luna martie cand au fost rugati sa semneze o foaie prin care erau anuntati despre decizia luata fara acordul lor. 

Parintii sustin ca au incercat sa afle cel putin motivul pentru care institutia nu va activa, dar nu au aflat un raspuns concret. 

„Eu, categoric, sunt impotriva pentru ca niciun parinte nu-si poate lua concediu pentru toata vara. Doua, trei luni nimeni nu ne plateste.” 

Aceasta bunica spune ca va fi nevoita sa stea vara cu nepoata ei, parintii fiind la serviciu. Dar nu toti au aceasta posibilitate. 

„Noi nu suntem de acord sa se inchida pentru 60 de zile. Da, este posibilitatea sa stea bunica sau un parinte, dar asta nu este o solutie. Pana acum educatorii isi luau concendiu treptat.”

Directoarea ne-a chemat intr-un birou ca sa ne explice ca educatori sunt de acord sa plece in concediu, acesta fiind platit. Ulterior, acolo au intrat parintii. 

Sefa institutiei sustine ca decizia de a inchide gradinita pentru doua luni a fost luata de Ministerul Educatiei. 

Viorica MUSA, DIRECTOAREA INTERIMARA A GRADINITEI NUMARUL 1 DIN COJUSNA: „- In buget nu sunt bani pentru salariile angajatilor. - Acesta este un motiv? - Si asta.”

Responsabilii de la Ministerul Educatiei nu ne-au raspuns la telefon pentru a comenta situatia. La Cojusna mai este o gradinita, dar si aceea va fi inchisa vara din motiv ca acolo se va repara acoperisul.