Ambuteiajele infernale ii pun la incercare pe soferii din capitala, deja de cateva zile. Se intampla pentru ca a fost frezat asfaltul pe arterele principale, iar conducatorii auto cu greu reusesc sa ocoleasca gropile. Nu avem incotro, raspunde Ruslan Codreanu, care ii indeamna pe oameni sa se inarmeze cu rabdare.

Publicat:15.05.2019, 18:08

Aceasta portiune de pe strada Puskin seamana mai mult cu un drum pentru curse offroad. Este plina de gropi, pe care soferii sunt nevoiti sa le ocoleasca. Unii spun ca reusesc cu greu. 

Din aceasta cauza, se formeaza coloane intregi de masini. Aceeasi situatie este si pe strada Iuri Gagarin.

„Asa se repara drumul?”

Nu avem alta solutie, raspunde Ruslan Codreanu, care ii indeamna pe soferi sa mai rabde.  

Ruslan CODREANU, PRIMARUL INTERIMAR AL CAPITALEI: „- Daca lasam este si mai rau. Sunt constient ca starea drumurilor din Chisinau, dar nu asteapta.” 

De vina este vremea, se apara seful de la Exdrupo, care sustine ca din cauza ploilor, unele gropi au ramas neatinse timp de cateva zile. Totusi, acesta nu a putut sa ne spuna cat au reusit muncitorii sa plombeze in 3 saptamani, cat timp dureaza lucrarile. 

Marcel ZASTANCEANU, SEFUL REGIE EXDRUPO: „Ne interziem. Ne propunem sa asfaltam a doua zi.”

Si in timp ce strazile capitalei sunt pline de gropi ce asteapta sa fie astupate, autoritatile se lauda ca asfalteaza, pentru prima data, strada Raristii din sectorul Buiucani, la cererea locuitorilor de acolo.

Ruslan CODREANU, PRIMARUL AL CAPITALEI: „Vom interveni la fiecare solicitarea.”

10 milioane de lei au fost alocati pentru plombare si asfaltare. Tinand cont, insa, ca responsabilii nu stiu exact cate strazi trebuie sa fie reparate, unele ar putea ramane asa cum sunt. 

Marcel ZASTANCEANU, SEFUL INTERIMAR REGIA EXDRUPO: „Vom vedea, cum intervenim.” 

Doar pentru strada Raristii, care are o suprafata de 5 mii de metri si pe care autoritatile promit s-o asfalteze pana maine, au fost cheltuiti 1 milon 5 sute de mii de lei.