Doi batrani din Orhei, care isi cresc singuri nepotii, au ramas fara acoperis deasupra capului. Chiar in sambata Pastelui, casa lor a fost facuta scrum in urma unui incendiu puternic. Oamenii au ramas fara bani, acte si haine si nu stiu incotro s-o apuce.

Publicat:30.04.2019, 20:43

„- Aici era bucataria. Totul a ars.”

Era sambata Pastelui cand femeia s-a trezit dimineata si a simtit un puternic miros de fum. Cand a deschis usa de la bucatarie, a vazut ca flacarile deja au inceput sa mistuie totul in jur si a fugit sa-si trezeasca sotul si pe cei doi nepoti. 

Iurie DUHUCHER: „- Am avut noroc ca usile erau inchise si nu am murit in somn.”

Oamenii au iesit afara in hainele in care au dormit, singurele care le-au mai ramas dupa incendiu. Vecinii au sarit in ajutor, iar pompierii veniti la fata locului au varsat tone de apa, timp de 2 ore, pana au stins focul. 

Mobila din casa incape acum intr-un colt din curte. Frigiderul, aragazul, dulapurile si patul sunt toate arse. Pe nepotul batranilor, Eugen, l-am gasit astazi carand brate de lemn ars. Nu a reusit sa scoata nimic cand a iesit din casa cuprinsa de flacari. 

Dupa ce tot ce au agonisit o viata a disparut in cateva ore, batranii spun ca au ajuns la capatul disperarii.

Iurie DUHUCHER: „- Poate pana in iarna sa reconstruim.”

Vecinii i-au ajutat cu ce au putut. Unii le-au adus bani, altii – haine.

Parascovia DUHUCHER: „- 9 mii am adunat. Nu-mi ajunge de nimic. Au adus vecinii pentru baieti cate ceva.”

Greutatile au venit una dupa alta in aceasta familie. Acum doi ani, mama copiilor a murit rapusa de cancer, iar tatal i-a lasat, asa ca baietii au ramas doar in grija bunicilor.

Cateva fotografii au ramas, ca prin minune, neatinse in totalitate de flacari, dar si speranta ca intr-o zi vor avea, din nou, acoperis deasupra capului, asa ca si cel mai mic ajutor le este binevenit.