Angajatii unei fabrici de textile din Balti sunt revoltati, dupa ce nu si-au primit salariile pentru luna august si nici indemnizatiile de concediu. Oamenii au organizat un protest si i-au cerut socoteala directorului. Cel din urma spune ca angajatii isi vor primi lefurile, doar ca are nevoie de timp pentru a gasi bani, asa cum intreprinderea este in prag de faliment.

Publicat:20.09.2019, 22:33

Suparati ca nu si-au primit salariile, oamenii nu au iesit la munca si au organizat un protest in fata fabricii. 

„El ne spune: “Scuzati, eu sunt falimentar. Dati-ne in judecata, dar eu nu am de unde sa imprumut bani. Nu stiu cum sa rezolv problema voastra”.

„El de o saptamana deja ne spune ca banii vor fi luni, banii vor fi vineri. Ei ne-au propus si sa ne concediem de aici.”

Avocatul intreprinderii a iesit sa discute cu angajatii.

Elena CULIC, JURISTUL FABRICII DE TEXTILE: „Noi o sa facem tot posibilul. Faptul ca lucratorii nu inteleg situatia, e clar, se mai intampla.”

Directorul fabricii, originar din Italia, spune ca angajatii isi vor primi salariile, doar ca el are nevoie de timp pentru a gasi solutii, asa cum intreprindere este in prag de faliment. 

Masimo, DIRECTORUL FABRICII DE TEXTILE: „Doua zile au trecut dupa data de 15 si voi ati facut asa o panica. Tine-ti bine minte ce faceti, deoarece voi nu imi dati timp ca sa gasesc bani si o solutie pentru aceasta situatie.”

Acesta ne-a spus ca a incercat sa caute un alt loc de munca pentru cei aproximativ 70 de oameni.

Masimo, DIRECTORUL FABRICII DE TEXTILE: „Ca sa nu caute din nou de lucru, noi ne-am inteles cu o alta fabrica, sa ii ia pe oamenii nostri la munca, pana vom gasi o solutie pentru a achita datoriile.”

„Noi cel putin o luna trebuie sa lucram la un nou serviciu pentru ca sa primim salariu. In aceasta perioada cum sa traim?”

Lucratorii spun ca s-au adresat cu aceasta problema la mai multi avocati, care le-au sugerat sa nu scrie cereri de demisie, pentru ca asa nu vor mai primi banii. Ei au depus si o plangere la Procuratura din Balti.