Un veceu cu apa calda, lavoar si oglinzi a aparut intr-un parc din capitala. Deocamdata acesta este inchis, dar autoritatile sustin ca toaleta va putea fi folosita de saptamana viitoare doar contra plata. Despre ce suma este vorba nu se stie, iar primaria spune ca urmeaza sa ia o decizie. Opt veceuri noi, care trebuiau să fie deschise inca pana la sfarsitul verii, vor fi instalate in parcurile din Chisinau.

Publicat:08.09.2019, 17:34

Primul veceu cu apa calda, lavoare si oglinzi a fost instalat in parcul Alunelul din capitala. Acesta are o incapere aparte pentru persoanele cu dizabilitati si ar putea functiona incepand cu saptamana viitoare.

Toaleta va fi deschisa intre orele 8 si 23. Pentru a intra in veceu, trecatorii vor plati, după care vor trece de turnichet. 

Vasile EFROS, SEF ADJUNCT AL DIRECTIEI LOCATIV COMUNALE: „Nu mi se pare corect sa le platim."

Alte sapte veceuri, dotate si cu camere de supraveghere, urmeaza sa fie instalate în parcul La Izvor, Valea Morilor, Valea Trandafirilor, dar si parcul Rascani. 

Veceurile trebuia sa fie dechise pana la sfarsitul verii.

Ion BURDIUMOV, SEFUL DIRECTII LOCATIV COMUNALE: „Ne-am retinut din cauza retelelor."

Asa ca intre timp locuitorii capitalei folosesc veceurile ramase inca de pe timpul sovietic. Cu un miros insuportanil si intr-o stare deplorabila, responsabilii spun ca acestea sunt des curatate.

„E greu, eu nici nu intru aici." 

Pentru cele opt veceuri, autoritatile au cheltuit sase miloane de lei din bugetul municipal. Cei de la primarie spun ca anul viitor ar mai putea cumpara closete de acest fel, iar cele vechi vor fi demolate treptat.