Alexandru Spiridon a fost demis din functia de antrenor principal al selectionatei noastre de fotbal. Decizia a fost luata astazi la sedinta Comitetului Executiv al FMF. Locul lui Spiridon a fost ocupat de Semion Altman, care a antrenat in trecut echipa Zimbru.

Publicat:19.07.2019, 15:59

Alexandru Spiridon ar fi fost demis din cauza ca unii jucatori au refuzat convocarea la nationala, iar atmosfera la selectionata nu era dintre cele mai bune. Am incercat astazi sa vorbim cu el, insa fostul selectioner nu ne-a raspuns la telefon. Sub conducerea lui, nationala Moldovei de fotbal a inregistrat trei infrangeri si o victorie in preliminariile pentru Euro 2020.

Spiridon a fost ales principalul antrenor la selectionata in anul 2018. Insa el a mai pregatit echipa nationala pe o perioada de trei luni, in 2001, cand tricolorii au obtinut o victorie cu Azerbaidjan si au suferit trei infrangeri. El a fost timp de 13 ani secundul lui Mircea Lucescu, la Sahtar Donetk si Zenit Sankt-Petersburg. Cu Sahtar, a catigat de opt ori titlul in Ucraina si Cupa UEFA in 2009.

Ca jucator, el a devenit de cinci ori campion al Moldovei cu Zimbru, iar in 1992 a fost declarat cel mai bun fotbalist moldovean. Locul lui Alexandru Spiridon a fost ocupat de de Semion Altman, in varsta de 73 de ani, care a antrenat in trecut echipa Zimbru.