Google+

167 de producatori au beneficiat de 7 milioane si jumatate de dolari prin intermediul proiectului “Agricultura Competitiva in Moldova”, lansat in 2013 - VIDEO

167 de producatori au beneficiat de 7 milioane si jumatate de dolari prin intermediul proiectului “Agricultura Competitiva in Moldova”, lansat in 2013 - VIDEO
Embed:

S-au asociat cu alti fermieri si au primit granturi cu ajutorul carora au pus pe roate afaceri. 167 de producatori au beneficiat de 7 milioane si jumatate de dolari prin intermediul proiectului “Agricultura Competitiva in Moldova” lansat in 2013. Fermieri au venit sa prezinte productia de fructe si legume in cadrul Expozitiei Internationale Farmier 2017. Maria Vedrascu spune ca impreuna cu alti patru parteneri au pus pe roate o afacere cu struguri la Milesti. Au investit 4 milioane de lei, iar alte 4 milioane le-au obtinut in cadrul proiectului. Cu acesti bani au cumparat un frigider si au construit o casa de ambalare.

 

Maria VEDRASCU, FERMIER: “Ne permite sa depozitam productia, in perioada cand se strang strugurii si nu este piata de desfacere, ca sa le realizam in perioada rece chiar si pana in luna mai, cand preturile sunt mai mari.”

 

Valeriu TABUNSCIC, FERMIER: “Unirea aceasta ne facut o echipa, ne-a facut sa gasim mai bine piata de desfacere, avem si depozitul frigorific aceasta a dus la scaderea cheltuielilor.”

 

 De astfel de granturi pot beneficia grupurile de persoane formate din cel putin 5 producatori. Pana astazi din banii oferiti de Banca Mondiala, 30 de grupuri au amenajat 29 de depozite frigorifice, au deschis 6 uscatorii cu linii de procesare a prunelor, 8 unitati de transport frigorific si 2 echipamente de procesare a alunelor si migdalelor. 

 

Olga SAINCIUC, COORDONATOR PROIECT “AGRICULTURA COMPETITIVA PENTRU MOLDOVA: "Ofera granturi in valoare de 50 la suta pentru investitii in tehnologii, fiecarui grup i se acorda 250 mii de dolari. Plafonul unui grant este de 50 de mii dolari americani. Grantul se ofera inainte de efectuarea investitiei.”

 

 Proiectul “Agricultura Competitiva in Moldova”, este finantat de Banca Mondiala si implementat de Guvernului Republicii Moldova. Proiectul va dura pana in 2019 timp in care doritorii pot aplica pentru granturi.

 

*Acest articol este un produs comercial


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn