Mercedesul lui Constantin Tutu a costat 75 de mii de euro, adica de zece ori mai mult decat salariul sau anual de deputat. Democratul si-a trecut bolidul, cumparat recent, in declaratia de avere de anul trecut. Anterior, Tutu spunea ca este sportiv de performanta si isi permite multe lucruri.

Publicat:08.08.2017, 11:49

Din declaratia de avere aparuta pe site-ul CNI aflam ca anul trecut Constantin Tutu a incasat din salariul de deputat peste 113 mii de lei...a vandut o Skoda cu doar 10 mii de lei si a primit doua cadouri banesti in valoare de 15 mii de euro si respectiv 75 de mii de lei. Democratul insa nu a indicat de la cine a primit sumele. Anul trecut el si-a cumparat un Mercedes SL55 din 2006 cu 20 de mii de lei.

Constantin TUTU, DEPUTAT PD

SALARIU ANUAL - 113 401 lei

VANZARE SKODA - 10 000 lei

CADOURI BÄ‚NESTI - 15 000 euro ~ 75 000 lei

In total Tutu ar fi agonisit in jur de jumatate de milion de lei. Am aflat si cat l-a costat Mercedesul achizitionat acum cateva luni. Nici mai mult, nici mai putin - 75 de mii de euro. Cel putin asta a indicat democratul in declaratia sa de avere. Anterior, Tutu spunea ca isi permite. 

Mercedesul Alinei Zotea insa a costat de 5 ori mai putin. Liberala a indicat ca a platit pe masina sa 15 mii de euro. Zotea nu a indicat un alt venit decat cel din salariu, astfel anul trecut ea ar fi primit lunar in medie peste 17 mii de lei. 

CNI a publicat o parte din declaratiile de avere ale deputatilor. Cele, care ar fi fost prelucrate. Astfel, pana acum am aflat ca in Parlamentul Republicii Moldova avem 5 milionari:

Andrian CANDU - 11,74 mln lei

Iurie DÎRDA - 11,63 mln lei

Eugeniu NICHIFORCIUC - 3,73 mln lei

Vladimir ANDRONACHI - 2,77 mln lei

Nicolae JURAVSCHI - 1,35 mln lei

Andrian Candu care este urmat de liberalul Iurie Dirda. In medie cei doi au avut un venit de aproximativ un milion de lei pe luna. In top trei intra si democratul Eugeniu Nichiforciuc, colegul sau Vladimir Andronachi si presedintele Comitetului Olimpic, Nicolae Juravschi.

Tutu Constantin

CITESTE SI: Constantin Tutu, despre noua sa masina, un Mercedes, ca al presedintelui sau al premierului: "Sunt sportiv de performanta si imi permit multe lucruri" - VIDEO