Deputatul democrat Segiu Sarbu a ajuns la spital dupa o incaierare cu activistul Pavel Grigorciuc. Sotia lui Sarbu spune ca acesta ar fi fost batut, in timp ce medicii sustin ca deputatul s-a ales cu un traumatism usor. De cealalta parte, activistul, care a fost retinut a povestit ca i-a dat doar o palma, dupa ce Sarbu l-ar fi insultat.

Publicat:21.03.2019, 20:51

Despre faptul ca Sergiu Sarbu a fost batut in gradina publica Stefan Cel Mare, dupa sedinta parlamentului, a scris mai intai portalul de stiri deschide.md, dupa care sotia acestuia ne-a confirmat informatia.

Ea ne-a spus ca sotul ei a fost lovit la tampla de activistul Pavel Grigorciuc si ca se afla la urgenta. Medicii de acolo ne-au declarat ca democratul s-a ales cu traumatism cranio - cerebral, care insa nu prezinta un pericol pentru viata. Totusi, el va ramane internat pentru cateva zile.

Cristina GOREA, PURTATORUL DE CUVANT AL INSTITULUI DE URGENTA: "Putem sa-l vizitam? - Nu."

 Intre timp, activistul Pavel Grigorciuc a fost retinut de politie. Acest a facut un live pe  facebook in momentul in care era escortat la inspectorat.

"Da, eu i-am dat o palma peste fata lui Sergiu Sarbu, pentru ca m-a insultat si cred ca eu am procedat barbateste. Daca el e deputat, asta nu inseamna el poate sa-i jigneasca pe altii. Sarbu este un tradator.”

 Activistul spune ca a fost insultat de Sarbu dupa ce l-a numit tradator. Grigorciuc a mai scris ca democratul exagereaza si ca de la o palma, nu patesti mare lucru.

Incidentul s-a intamplat in fata unei cafenele din gradina publica Stefan Cel Mare.

Administratorul acesteia ne-a spus ca localul nu are camere de supraveghere. Martorii cu care am vorbit ne-au spus ca nu a existat nicio bataie si ca cei doi doar s-au imbrancit. Reactia Partidului Democrat nu a intarziat sa apara.

Acestia acuza Blocul ACUM de cele intamplate si spun ca Grigorciuc a fost folosit pe post de mercenar la protestul din fata parlamentului, iar cei de la ACUM ar incuranja manifestarile extremiste.

Cei de la PAS spun ca vor veni mai tarziu cu o reactie, iar PPDA nu comenteaza acuzatiile. Pavel Grigorciuc face parte din grupul Petrenko, membrii caruia sunt cercetati penal pentru organizarea dezordinelor in masa in septembrie 2015 din fata Procuraturii Generale.