Google+

A fost o zi decisiva pentru Vlad Filat. Curtea Suprema de Justitie a calificat drept inadmisibila solicitarea avocatilor de a casa sentinta prin care fostul premier a fost condamnat la 9 ani de inchisoare - VIDEO

A fost o zi decisiva pentru Vlad Filat. Curtea Suprema de Justitie a calificat drept inadmisibila solicitarea avocatilor de a casa sentinta prin care fostul premier a fost condamnat la 9 ani de inchisoare - VIDEO
Embed:

A fost o zi decisiva pentru Vlad Filat. Curtea Suprema de Justitie a calificat drept inadmisibila solicitarea avocatilor de a casa sentinta prin care fostul premier a fost condamnat la 9 ani de inchisoare. Pentru ca este ultima instanta nationala, lui Filat nu-i ramane decat sa mearga la CEDO, unde avocatii spun ca fostul premier isi va gasi dreptatea.

 

Igor POPA, AVOCAT LUI VLAD FILAT: „Este absolut regretabil faptul ca Curtea Suprema a respins recursul in anulare. In dosarul Vlad Filat nu se pune punct, dar incepem de la capat. Magistratii care l-au condamnat ilegal pe clientul nostru, vor purta raspundere penala pe acest fapt."

 

 Potrivit avocatilor, decizia Curtii Supreme de Justitie de a respinge recursul in anulare inseamna ca fostul premier a epuizat toate caile nationale de atac. Igor Popa spune deja 2 cereri la CEDO.

 

Una in 2015, in care Vlad Filat s-a plans de conditiile de detentie din penitenciarul 13, iar cealalta a fost depusa anul acesta. Acolo, fostul premier a invocat ca pe parcursul procesului de judecata, i-au fost incalcate mai multe drepturi. 

 

Inainte de decizia de astazi a CSJ, pentru Ziarul de Garda Vlad Filat a transmis un mesaj prin avocatul sau. Fostul premier sustine ca-si doreste un proces public, in care sa fie examinate probele, dar nu “denunturi mincinoase”. In iunie 2016, Vlad Filat a fost condamnat la 9 ani de inchisoare pentru trafic de influenta si corupere pasiva. Acesta a repins acuzatiile care i se aduc si a calificat dosarul sau drept unul politic. 


Sursa: PRO TV
Citeste mai multe despre: ,

stiri pe acelasi subiect:

vezi mai multe stiri din Actualitate
  Stirile Pro TV iti recomanda
  Euro
  • Leu moldovenesc
   2.8 lei
  • Euro
   323 eur
  • Dolar S.U.A.
   323 usd
  • Leu romanesc
   323 ron
  • Rubla ruseasca
   4 rub
  • Hrivna ucraineana
   4 uah
  • Leva bulgara
   4 bgn