Este vorba despre o frauda. Barbatul care a fost desemnat de mai multe ori la rand castigatorul premiilor mari la cateva tombole organizate de un centru comercial din capitala a inselat organizatorii, incalcand regulamentul de participare la concursuri. Asta spun responsabilii de acolo, care sustin ca barbatul a fost pus in lista neagra si ca va ramane fara premiu. Pe acest caz a fost pornita si o ancheta interna.

Publicat:15.01.2019, 12:25

Reactia centrului comercial:


"Declaratie pentru presa din partea centrului comercial.

Ca urmare a stirilor aparute în sursele mass-media nationale si a postarilor publicate pe retelele sociale, centrul comercial vine cu urmatoarele precizari:În data de 14 ianuarie 2019 a avut loc extragerea premiilor pentru Tombola Aniversara, ce s-a desfasurat în conformitate cu Regulamentul oficial al tombolei „Craciun de poveste la [...]”.

Potrivit Regulamentului, Articolul V, al.1, „la tombola poate participa orice persoana fizica, care a facut cumparaturi în suma minima de 300 lei.” Totodata, Art. VI, al.1 si al. 2 prevede ca „pentru un singur bon de casa se acorda câte un singur cupon pentru a participa la extragerea premiului, iar cu cât este mai mare suma în bon, cu atât mai multe cupoane are dreptul persoana sa primeasca.”

Dupa extragerea taloanelor care au fost colectate în cadrul Tombolei Aniversare, numele câstigatorilor au fost publicate pe pagina de facebook a magazinului si pe pagina web oficiala a centrului comercial. Potrivit procedurii reglementate de art. VII, al.7, în termen de maxim 72 de ore, câstigatorii urmau a fi verificati pentru a fi validati. În urma evaluarilor s-a constatat ca persoana care a câstigat Marele Premiu a participat la tombola cu mai multe bilete, fapt ce a trezit suspiciuni cu privire la încadrarea actiunilor acesteia în regulamentul loteriei. 

Potrivit Regulamentului oficial al tombolei, art. VIII, al.3, „organizatorul este îndreptatit sa ia toate masurile necesare în caz de tentativa de frauda a sistemului, abuz sau orice alte tentative ce ar putea afecta imaginea sau costurile acestei Campanii.

Ca urmare a acestui fapt, participantul care a încercat sau a fraudat Regulamentul companiei va fi publicat în Lista neagra a participantilor si nu i se va mai permite participarea ulterioara în orice promotie desfasurata de catre Organizator.”

 Prin urmare, câstigatorul Marelui Premiu a fost exclus automat din concurs, iar Marele Premiu, conform Regulamentului, va fi oferit  câstigatorului de rezerva.

Totodata, se precizeaza ca a initiat o ancheta interna complexa, în vederea clarificarii circumstantelor ce au dus la desemnarea unui câstigator suspicios. Mai mult, în caz de necesitate, vor fi implicate institutiile de resort. 

Ca urmare a acestui incident, se mentioneaza ca vor fi analizate mecanismele de organizare a tuturor tombolelor si concursurilor cu premii, ce au loc la initiativa centrului comercial cu aplicarea ulterioara a unor masuri suplimentare, în vederea asigurarii transparentei si corectitudinii maxime în procesul de desfasurare a acestora.

Centrul comercial a activat în conformitate cu legislatia nationala, siguranta si satisfactia vizitatorilor fiind prioritatea Nr.1 a centrului comercial".

VEZI SI: Cel mai norocos dintre norocosi? Un barbat a fost desemnat, de mai multe ori la rand, castigatorul premiilor mari ale unor tombole organizate de un centru comercial din capitala